Vredesloop

Op de Johan de Wittlaan loopt een aantal meter voor me een kerel in een Ado-shirtje, we zijn immers in Den Haag. Ik heb mijn sokken over mijn Feyenoord-tattoo getrokken, je weet maar nooit of er iemand achter je aankomt. Hoewel dat wel goed voor de snelheid zou zijn geweest. We zijn net het zes kilometerpunt gepasseerd en de Hagenaar voor me heeft het zwaar aan zijn tred te zien.

Wanneer ik hem inhaal probeer ik hem op te peppen: ‘Kom op Beugelsdijk, een beetje doorlopen!’ Het antwoord van de behoorlijk zwetende loper is even snel als gevat ‘Rustig!’ zegt hij. Ondanks dat rare accent blijven die Hagenezen best een lollig volkje.

Pas na het zes kilometerpunt kun je een beetje doorlopen, de eerste kilometers was het vooral links en rechts inhalen van andere lopers.

Klokslag twee uur gingen we van start op de Groot Hertoginnelaan. Zowel Menno, Laura als ik hadden een doel voor deze 10 kilometer loop. Menno wilde onder het uur finishen en Laura en ik onder de 50 minuten. De eerste kilometer vreesde ik dat er weinig van dit voornemen terecht zou komen. Gemiddelde snelheid was, mede door de vele andere lopers om ons heen, 5:41 per kilometer. Niet echt de tijd waarop ik zat te wachten.

Natuurlijk, als je snel wilt lopen kun je dat wellicht beter op het fietspad achter je huis doen. Maar juist het hardlopen door een stad met links en rechts langs de kant toeschouwers maakt het extra leuk.

Na negen kilometer was mijn gemiddelde snelheid teruggebracht naar 4:50/km. Onder de 50 minuten zou wel gaan lukken dus. De sprint die ik in gedachte had voor de laatste kilometer heb ik niet meer in uitvoering gebracht. Het was best warm in Den Haag en ik begon dorst te krijgen. In water welteverstaan.

Toen ik na 48:33 over de finish kwam was ik meer dan tevreden. Vlak daarna gevolgd door Laura (ook onder de 50 minuten) en Menno (ruim binnen het uur, inclusief plaspauze). Met de medailles om onze nek was het tijd voor een biertje. Eentje maar want na deze inspanning moet je natuurlijk wel een beetje rustig aan doen. Indachtig de woorden van Beugelsdijk.

wpid-20150919_152058.jpg

Jouw reactie hier!