Voornemens?

Ik geloof niet in goede voornemens. Beter gezegd, ik geloof niet in goede voornemens die perse op de eerste dag van een nieuw jaar moeten beginnen. Waarom begin je er niet in december mee, op het moment dat mensen (blijkbaar?) over goede voornemens na beginnen te denken.

Ik heb dus geen goede voornemens voor 2016. Wel heb ik een sportief voornemen. Het (uit)lopen van de marathon van Rotterdam over exact 99 dagen (99 problems, and the marathon is one). Dat voornemen nam ik echter al in oktober. Of misschien die in mijn hart al eerder dat jaar.  Toen ik met een Roparun-medaille in mijn hand in Rotterdam stond. Dat ik twee dagen van te voren gevraagd werd om mee te doen heb ik meerdere malen (tot vervelens toe) verteld (klik) maar die ‘ ja’  heeft tot een aaneenschakeling van gebeurtenissen geleid.

wpid-img_20151109_102146.jpg

Mijn uitzicht de komenden maanden. De fietspaden hier in de omgeving.

Ik werd door team #Gers gevraagd om mee te gaan op hun Roparun-avontuur in 2016 en daardoor heb ik veel nieuwe (gerse) mensen leren kennen. Als ik al 1 goed voornemen heb dan zou dat zijn om vaker ja te zeggen. Dat kan ik iedereen aanraden.

Nog 99 dagen dus. Sinds mijn inschrijving heb ik ruim 300 kilometer in de benen en daar komen er nog wel een paar honderd bij. Een paar maanden van (veel) minder bier (al staan er wel al drie reisjes naar Engeland gepland in de komende drie maanden) en veel hardlopen. Bij weer of geen weer.

In 2016 blijf ik voor de rest gewoon dezelfde persoon als in 2015. Ik heb weinig klachten gehoord. En daarbij denken wij voetbalsupporters helemaal niet in jaren maar in seizoenen.

We zijn dus pas halverwege.

 

Jouw reactie hier!