Voorbeschouwing aanstaande zondag

Toen deze aankondigingen nog in de trams in Rotterdam hingen. De Kuip zat verre van vol en de club maakte op deze manier reclame voor haar thuiswedstrijden.

Bijna iedere tramchauffeur had zijn vaste afnemers voor deze kartonnen aankondigingen dus mij restte niets anders dan een briefkaart(!) naar Feyenoord sturen om te vragen of ik zo’n poster mocht hebben. Deze aankondiging is van de confrontatie tussen beide clubs van 27 jaar geleden.

Op 27 augustus 1986 speelden Feyenoord en FC Groningen met 1-1 gelijk na een 1-0 ruststand voor Feyenoord. Voor 13.008 toeschouwers scoorde Ruud Heus al na 7 minuten. Tien minuten voor tijd maakte Olde Riekerink gelijk.

In beide elftallen een keur aan namen (en mannen met snorren) uit een vervlogen tijdperk. Wat te denken van Feyenoord met Rotterdammers Mario Been, Bennie Wijnstekers, Henk Duut en Joop Hiele in de gelederen. Bij de Groningers John de Wolf en Peter Houtman in de basis. Het lijkt wel een eeuwigheid geleden. Zondag moet er gewonnen worden om mee te doen met de bovenste ploegen. Ik heb er wel zin an. Hup Feyenoord!

Jouw reactie hier!