Vergane glorie op de Kruiskade

image

Op de plek waar nu de wonton-vellen en de thai sweet basil naast elkaar liggen trilde eens het beton van de stuwende bassen en de gierende gitaren. Blijkbaar had ik de laatste keer dat ik op de Kruiskade was niet goed opgelet want ik werd er gisteren door overvallen. NighTTown ook bekend als opvolger WaTT is een Aziatische supermarkt geworden. Die hadden we nog niet op dat gedeelte van de Kruiskade. Dus dat kwam mooi uit. Concertzalen hebben we namelijk zat in Rotterdam.

Met weemoed keek ik naar de voorgevel en dacht aan die tientallen keren dat ik in die rare zaal met dat veel te hoge podium bands had gezien. De eerste keer was Carcass met hun Symphonies of Sickness-tour in 1990. Daarna volgden er bands die later te groot werden (Sepultura bijvoorbeeld) voor een zaal als NighTTown of bands die eerst in veehallen stonden en op hun retour Nighttown aandeden (Anthrax bijvoorbeeld).

Een aantal van de bands die ik zag (en dat er maar weer snel een fatsoenlijk podium in Rotterdam mag komen): Carcass, Death, Sepultura, Morbid Angel, D.R.I., Mucky Pup, Bad Religion, Life of Agony, Flogging Molly, Undertones, The Selecter, Machine Head, Madball, Ignite, GWAR, Downset, Dog Eat Dog, Rykers, Shelter, Lagwagon, Type O Negative, Agnostic Front, Paradise Lost, Anthrax, Biohazard, Sugar Ray, The Toasters en Cro-Mags.

nighttown001

7 reacties

  1. Op flogging moly en selpultura na heb ik verder nog nooit van al die bands gehoord. Goede vriendschap bestaat niet uit het delen van een muzieksmaak.
    Alvast fijne jaarwisseling!

  2. Peenvogel = helse knaap!
    Dat is een Walvaartisme voor hardrockerT dan wel haarzwaaierT.
    Those days are gone Carrot Bird…..of ben je nog steeds een helse knaap?

Jouw reactie hier!