Runnin’ with the devil

Niet echt natuurlijk. Maar tussen alle lange duurlopen op zondag door moet er doordeweeks wel een beetje doorgelopen worden. En aangezien ik woensdag niet met De Kieviten mee kon ging ik zelf dinsdag maar op pad. Het was prima loopweer en mijn doel was om de 10 kilometer onder de 50 minuten te lopen. En dat was nog best even aanpoten geblazen.

Afgelopen zondag stond er volgens het schema 21 kilometer op het programma maar dat worden er altijd meer. De eerste 14 kilometer liepen we in langzamer tempo en daarna versnelden we naar beoogd marathontempo. Dat zou met mijn doel zo’n 5:19 per kilometer zijn. En geloof me, als je er al veertien een stuk langzamer gelopen hebt dan is dat ineens flink aanpoten. Er hadden er meer last van in mijn tempogroep.

De oevers van de Rotte. Daar liggen inmiddels wel wat voetstappen.

 

Jouw reactie hier!