Rijnmond Run

De 46e run van de Rotterdam Running Crew stond in het teken van Rijnmond fit. Want zoals hele volksstammen voor hen, gingen de presenatoren van RTV Rijnmond in januari de strijd tegen de kilo’s aan.

Zoals wij bij de RRC weten moet het vooral géén strijd zijn, onze runs kenmerken zich door gezellig samen bezig te zijn én ook nog eens stukken van Rotterdam te ontdekken waar je normaliter niet zo vaak komt. Wij zijn het hele jaar door gezond bezig.
In het monumentale gebouw van de Schiecentrale verzamelden op een nogal winderige woensdagavond weer honderden hardlopers. Bijkomstig voordeel van deze locatie was dat iedereen tot aan de start lekker warm binnen kon staan. De storm zouden we later wel gaan trotseren.

In een hoek waren de verslaggevers van RTV Rijnmond bezig met hun eerste interviews. Presentator Dave van der Wal was bezig om in zijn kenmerkende stijl de deelnemers aan de tand te voelen. Het leverde af en toe hilarische situaties op. Aan het einde, toen we eenmaal terug in de Schiecentrale waren werd de laatste loper door Dave van der Wal geïnterviewd, dit tot groot vermaak van haar vriendinnen. Maar zover was het nog niet.

Na een welkomstwoord ging als eerste de 9 kilometer-groep op pad. Langs de Sint-Jobs- en Mullerkade met een fraai uitzicht op de in Rotterdam Running Crew-groen verlichte Euromast. Sinds een paar runs werken we met zichtbare tempogroepen waardoor de lopers zelf hun afstand (3,6 of 9) maar ook nog eens het tempo kunnen uitkiezen wat het beste bij hen past. Het leverde deze keer weer mooie compacte groepjes hardlopers op.

Hardlopers die waarschijnlijk zelden hun kilometers maken in dit stuk van Rotterdam. Van de Schiehaven werd koers gezet richting de Keilehaven. Een gebied dat in een recent verleden een vrij dubieuze reputatie had. Nu was het er op een drukbezochte bouwmarkt uitgestorven.

Om me heen hoorde ik wat mensen praten over de Rotterdamse marathon. Twee lopers achter mij willen hun debuut maken op de klassieke afstand, iets verderop waren twee mensen trots op het feit dat ze voor het eerst ruim negen kilometer konden hardlopen. Zo zijn de runs van Rotterdam Running Crew geschikt voor iedereen. Het is geen wedstrijd maar een gezellig samenzijn.

In de buurt van het gebouw van RTV Rijnmond kregen we de wind, op zijn Rotterdams gezegd, vol in onze muil. Zo werd het wel een strijd, niet tegen de kilo’s maar tegen die harde pleuriswind. Maar dát zijn we in Rotterdam wel gewend.

Jouw reactie hier!