Radio

Op de achterbank zitten drie jongetjes uit groep 3. De laatste weken van het schooljaar worden traditiegetrouw besteed aan activiteiten buiten de muren van het klaslokaal. Het bezoeken van de musical van groep 8 en een uitje naar een natuurspeeltuin stonden op het programma.

Op weg naar de natuurspeeltuin vraagt een van de jongetjes op de achterbank of de radio op 538 mag. Standaard stemmen wij af op 3FM en over smaak valt wel degelijk te twisten. Het kereltje in kwestie is ook voor een hele foute voetbalclub. Als ouders kun je niet alles goed doen blijkt eens te meer.

Bastiaan zit voorin naast zijn moeder en nadat de radio een paar nummers op 538 heeft gestaan drukt hij op een van de knoppen waardoor de zender uiterst willekeurig op radio 4 terecht komt. De klassieke muziek wordt matig ontvangen door zijn vriendjes. Er wordt direct gevraagd om hem weer terug op 538 te zetten en dat is koren op de molen van Bastiaan. Demonstratief doet hij net alsof hij zit te genieten van de symfonie op radio 4.

Een paar dagen later rijden we terug van Rotterdam naar huis. Ierland speelt tegen Frankrijk en op radio 1 horen we dat er een strafschop aan de Ieren gegeven wordt. Als Brady zijn aanloop neemt zie ik een klein vingertje naar het controlepaneel van de radio gaan, ondanks mijn waarschuwing staat de radio een tel later weer op radio 4.

Het doelpunt van de Ieren hebben we gemist en de stemmige klanken van een orkest komen via de speakers de auto in. Bastiaan beweegt hij zijn handen mee alsof hij de dirigent is. Nog voordat ik mezelf af kan vragen waar deze (hopelijk zeer tijdelijke) voorliefde vandaan komt rijden we onze wijk in. En dan wordt alles duidelijk.

wpid-wp-1467017695123.jpg

Jouw reactie hier!