No sleep ‘till

Vandaag is het exact 30 jaar geleden dat Licensed to Ill uitkwam van de Beastie Boys. Facebook wrijft even met schuurpapier in je gezicht dat je oud aan het worden bent.

De Beastie Boys waren in 1986 bon ton om te luisteren voor puisterige metalheads als ik toen was. Niet in de laatste plaats vanwege de gitaarsolo van Kerry King van Slayer en diens optreden in de videoclip van No Sleep ‘Till Brooklyn.

Al eerder heb ik gezegd dat Spotify, na gesneden brood, de beste uitvinding ter wereld is. Ik zag het bericht op Facebook van het 30-jarige jubileum en op de fiets heb ik het album weer geluisterd. Vroeger moest je die plaat eerst opnemen op een bandje en hopen dat de batterijen van je Sony Walkman vol genoeg waren (en terugspoelen met een potlood om batterijen te sparen).

In 1987 vochten Reign in Blood en Licensed to Ill om voorrang om gedraaid te worden in diezelfde Sony Walkman (twee albums die door Rick Rubin geproduceerd werden) en nog steeds kan ik van beide albums de meeste nummers ‘meezingen’.

Gelukkig was mijn moeder niet zo streng als de ouders in Fight for your right en kan ik voor geen meter zingen. Met mijn normale opvoeding in een klein dorpje had ik weinig om over te zingen gehad.

‘Don’t step out of this house if that’s the clothes you’re gonna wear
I’ll kick you out of my home if you don’t cut that hair.’

537110_524390727611800_366841734_n

Jouw reactie hier!