Hobby

Mensen hebben hobby’s. Dat is maar goed ook want wat moet je anders met al die vrije tijd doen? Je moet wel een beetje oppassen met je hobby als man zijnde. Voor je het weet staat die gozert van die puddingreclames en RTL bij je op de stoep. Moet je voor het oog van TV-kijkend Nederland de helft van je Star Wars verzameling inleveren op verzoek van je vrouw. Terwijl ze zelf als een soort Imelda Marcos iedere week een paar nieuwe schoenen koopt.

Nu hoef je als stelletje ook weer niet exact van dezelfde dingen te houden maar als de hobby’s heel ver uit elkaar liggen dan lijkt me dat soms moeilijk. Stel dat zij van stijldansen houdt en jij van metal? Of jij houdt van vogels en je vrouw wil graag een kat. Dat soort dingen. Het kan erger, stel dat jij voor een echte voetbalclub bent, zoals Feyenoord, en je partner is voor hunnie. Horrorscenario, gelukkig is Sandra ook voor Feyenoord.

Sommige hobby’s lijken mij echter prima te combineren, zoals de oproep van dit stel die laatst bij de Zaanse grootgrutter vlak bij mijn werk hing. De oplossing lijkt me simpel, gewoon verhuizen naar een Vinex-wijk vol met pasgetrouwde stelletjes. De postbode krijgt het er druk mee.

20150224_122056

Jouw reactie hier!