Het grote Peenvogel-jaaroverzicht. Deel 1.

December, maand van familiefilms, pepernoten en verloren kampioenschappen. Ook de maand van jaarlijsten en overzichten. En dan niet van die makkelijke ‘1-klik-op-de-knop-en-Facebook-selecteert-de-meest-gelikede-foto’s-jaarlijst’ maar gewoon een echt oldskool jaaroverzicht.

Zoals weblogs als deze oldskool zijn. Gewoon ordinair bloggen. Enfin, de komende weken gaan we nog genoeg leuke dingen doen. Maar vandaag starten we met het overzicht van de eerste drie maanden van dit jaar.

Januari – maart 2016

wpid-img_20151109_102146.jpg

In januari begon de voorbereiding op de marathon pas echt goed. Op 1 januari had ik nog 100 dagen te gaan om fit te worden voor deze legendarische afstand. De fietspaden in de omgeving werden in de eerste maanden van 2016 mijn grootste vrienden.

Traditiegetrouw bezocht ik met Annemieke, Kees en Patrick een wedstrijd in de derde ronde van de FA Cup (door oud-sportjournaal presentatrice en vrouw van Reinout Oelewapper uitgesproken als ‘VA-cup’ alsof het om de shampoo ging). Dit keer viel ons oog op Bury tegen Bradford. Een wedstrijd met een boel ‘banter’ op de tribunes maar geen goals. Al met al een prima trip. Verslag staat hier (klik).

Ik kreeg een mail van die koekebakkerT van Fox en besloot hem terug te mailen (hier).

IMG_8030

Bastiaan haalde zijn A-diploma en Feyenoord bevond zich in een vormcrisis die zijn weerga niet kende. Met de zwemles zonk Bastiaan niet dieper dan de spelers in het rood en wit deden.

In februari stonden er een paar idioten in de tuin van Vejinovic en daar vond ik uiteraard iets van (klik). Fox sports nam wraak op me (klik) en ik rende een rondje door de kassen.

image

We maakten een jubileumreis met de onvolprezen Peenvogel-trips. De tiende keer met de boot en dit keer naar Halifax. Het werd weer een memorabel weekend (klik hier voor de foto’s).

P1220254-001

We zagen mummies (klik) en ik liep verder dan ooit.

wpid-photogrid_1456053492028.jpg

P1220281

Door een overwinning op AZ haalde Feyenoord de finale van de KNVB beker. Er viel eindelijk weer wat te juichen (JUICHEN!) in De Kuip.

wpid-img_20160303_180234.jpg

Minder goed nieuws was er van het loopfront. Ik ging door mijn enkel heen tijdens een van de trainingen en kon ruim twee weken niet hardlopen. Dat is niet wat je wilt hebben, een paar weken voor de marathon.

In maart maakten we weer eens de oversteek naar ons favoriete eiland. We zagen Windsor Castle, Legoland en er werd toevalligerwijs ook nog eens gevoetbald. Klik hier voor de foto’s.

wpid-photogrid_1459366095687.jpg

Inmiddels mocht ik mezelf ook ‘leader of the pack’ noemen bij de Rotterdam Running Crew (#trots) en daarmee liepen we in maart een toffe run door de parkeergarages van Rotterdam.

En toen? Toen was het bijna april en stond de marathon voor de deur. Maar dat overzicht volgt binnenkort.

 

Jouw reactie hier!