Gratis haar

Ik ben dol op advertenties en posters in supermarkten. Dit exemplaar zag ik hangen bij de Zaanse grootgrutter vlak bij mijn kantoor. Op het eerste gezicht is er niets mee aan de hand, ik zag een Vespa dus mijn oog werd er instinctief naartoe getrokken. Wat de Vespa met de ladiesnight te maken heeft is mij overigens niet duidelijk. En waarom rijdt de dame in kwestie zelf niet maar zit ze achterop bij een man? In het tijdperk van vrijgevochten vrouwen vind ik dit een nogal beledigend tafereeltje. Moet deze man haar naar de ladiesnight brengen omdat ze zelf anders de weg niet kan vinden? Ronduit seksistisch dit.

Het lijkt mij overigens wel een leuke avond. Er is een chocolade-fontein (er staat helaas niet bij hoe groot die fontein is, ik gok op formaat Hofplein) en een gratis waarzegster. Nu hoef ik niet per se te weten wat de toekomst mij brengt of hoe oud ik ga worden, maar een waarzegster kan méér dan dat leert Google mij. “Waarzegsters leggen kaarten in een consult, voorspellen de toekomst en kijken waar uw knelpunten en problemen liggen.” Oei, en dat laatste lijkt me nu juist niet wat je op een ladiesnight wil horen. Letterlijk vertaalt zegt een waarzegster dus de waarheid. En niet een sociaal wenselijk antwoord.

‘Heb ik een dikke kont in deze broek schat?’ Als man (die niet aanwezig mág zijn) kun je hier dan ontkennend op antwoorden. Een waarzegster (die dus wél aanwezig is) zal de waarheid spreken. Dat lijkt me een domper op de feestvreugde. Dat de DJ ‘live’ is vind ik nogal raar. Er is niks live aan een DJ. Het is gewoon een kerel die plaatjes draait. Of is zijn aanwezigheid voldoende om ‘live’ te zijn.

Dan komen we bij gratis haar. De meeste vrouwen hebben gewoon al haar op hun hoofd. En veel ook. Ik ben niet jaloers ofzo, maar ik zou ook wel eens een keer gratis haar willen hebben. Desnoods in vintage-stijl en met make-up, dat kale ben ik soms ook wel eens zat.

Helaas blijft het bij dagdromen want ik ben niet welkom op deze avond. Mocht een van mijn vrouwelijke lezers er wel heen willen gaan, ik kan je wel brengen. Achterop mijn Vespa. Hopelijk is je vintage-kapsel daar wel tegen bestand op de terugweg. En mocht je iets te zwaar zijn voor achterop mijn scooter, ik houd mijn mond. Ik ben geen waarzegger hé.

image

2 reacties

Jouw reactie hier!