Gazza in Rotterdam

Vandaag staan er in de Engelse tabloids weer wat schrijnende foto’s van cultvoetballerT annex zuipschuit Paul Gascoigne (hiero). In 1992, twee jaar na zijn tranen in Italië (hij kreeg een gele kaart en zou de finale missen die Engeland uiteindelijk toch niet zou halen), werden Feyenoord en Tottenham Hotspur aan elkaar gekoppeld.

Behalve sterspeler Gary Lineker stond ook Gazza op het veld tijdens de warming-up in De Kuip. Hij was geblesseerd en zou absoluut niet kunnen spelen maar hij was mee als een soort talisman. Misschien als een soort clown om de sfeer in de ploeg te houden.

Feyenoord-tottenham hotspur (EC2)

Feyenoord won die avond in De Kuip en zou op White Hart Lane door een zwaarbevochten gelijkspel verder bekeren in Europa. Een wedstrijd waarvan ik nog steeds spijt heb als haren op mijn hoofd (haha) dat ik er niet bij was.

Ik had destijds de 150 gulden simpelweg niet. Gazza zou aan het einde van het seizoen naar Lazio Roma gaan, de club waar Stefan de Vrij nu speelt. Om daarna nog te spelen voor Rangers, Everton, Burnley, Middlesbrough en Boston United om uiteindelijk te eindigen in de pub of voor de oddbins en bargain booze.

De tweede keer dat ik hem op een veld zag staan was in Newcastle. Feyenoord speelde een toernooi in Newcastle en op de tweede dag werd Gazza in het zonnetje gezet voor de wedstrijd tussen de Rangers en Newcastle, twee clubs waar hij voor speelde. Het is een wonder dat we hem daarna niet in 1 van de pubs van deze stad zijn tegengekomen voor een kroegentocht zonder weerga.

Hij gedraagt zich nu nog steeds als een clown. Eentje die niet weet dat er niemand meer om hem lacht, behalve uit medelijden.

2 reacties

  1. 150 Gulden voor een Europese uitwedstrijd: those were the days…
    Inderdaad triest om te zien hoe Gazza erbij loopt vandaag de dag, hij was toch een van mijn favoriete spelers toendertijd. Ik heb zijn biografie ooit gelezen, door een traumatische ervaring in zijn jeugd is hij uiteindelijk helemaal van het pad afgegaan.
    Blijkt maar weer dat alleen talent niet genoeg is om te slagen in het leven…

  2. in die tijd van Feyenoord-Spurs(doelpunt Kiprich?) gingen we altijd drinken in de Big Ben op het stadhuisplein. Zaten de Spurs in Hilton met pontificaal voor de deur…..Gazza.
    Wij wilden hem wel toespreken, maar het stierf van de bewaking om hem heen. Dus alleen maar gezwaaid naar hem. Met de middelvinger, dat dan weer wel…..

Jouw reactie hier!