Drop-kick

“I wouldn’t say I was the best manager in the business. But I was in the top one.”

Deze quote was afkomstig van wijlen Brian Clough, een van de beste managers die het Engelse voetbal heeft gekend. Wees maar niet bang, dit wordt geen voetbalstukje, maar ik moest aan deze quote denken toen ik van de week in de supermarkt bij het schap met drop stond.

Op de zakken van Venco stond boven de foto van de dropjes een wit kader waarin met zwarte letters stond “Ons beste recept“. Ik vond dat een verontrustende gedachte. Wat wilden ze hier mee zeggen? Dat ze alle recepten die ze hiervoor gebruikten maar matig vonden? Hadden we jarenlang middelmatige drop gegeten? Of wilden ze zeggen “Ja jongens luister, dit is ons beste recept. Hier zul je het mee moeten doen maar wij eten ook liever autodrop”?

WC-eend adverteerde jarenlang dat zijzelf WC-eend zouden adviseren en dat zou ik ook doen als ik daar zou werken. Op de advertenties van Carslberg staat dat ze ‘probably the best lager in the world’ zijn. Waarschijnlijk dus, ze wisten het niet zeker. Maar waarschijnlijk wel.

De dropmakers van Venco hebben met deze slogan iets definitiefs gecreëerd. Na dit wordt het nooit meer beter. Dus als je de salmiakrondo’s met de vernieuwde receptuur niet meer lekker vindt dan ben je de rest van je leven de sjaak. Ik pakte een zakje dropjes van Klene en liep verder.

Morgen weer een nieuw stukje op www.peenvogel.nl. Waarschijnlijk de leukste website die u de laatste minuut heeft bezocht. Of het hier in de toekomst nog beter gaat worden valt te bezien.

image

Jouw reactie hier!