Donatie aan school

Cambodja is een arm land. En omdat wij wederom van de gastvrijheid mochten genieten, wilden we iets terug doen. Een kleine oproep onder familie, vrienden en collega’s via met name whatsapp en messenger groepen (sorry voor de overlast) leverde Sandra ruim 600 dollar op. Ter plekke zijn we op zoek gegaan naar een goed doel, en hebben we veel spullen voor een lokale school aan kunnen schaffen. Iedereen (teveel om te taggen) bedankt voor de donaties!
Deze school, opgezet door een tuktuk-chauffeur, geeft de kinderen in dit arme gebied extra lessen in Engels maar ook in handenarbeid en traditionele dans (zaken die ze op de openbare school niet onderwezen krijgen). Tevens fungeert de bibliotheek van de school als bieb voor de hele gemeenschap. Als klap op de vuurpijl proberen ze ook een plastic-vrije school te zijn. Alles wat je hier koopt wordt in plastic zakjes gedaan en om nou te zeggen dat alles opgeruimd wordt. Meer info op hun website: https://www.seedbeginnings.com

Enfin, met het geld hebben Sandra en Phary inkopen gedaan op de markt. Pennen, schriften, kleurpotloden, klei, lijm en nog veel meer. Voor de rest schoolboeken en posters om bijvoorbeeld tot 100 in het khmer en Engels te tellen. De rest van het geld hebben we gedoneerd zodat ze nog meer leesboeken kunnen kopen. Het geld dat we opgehaald hebben is dus voor 100% goed terecht gekomen.

De kinderen (en de leiding) waren echt enorm blij. Het leek op kerstmis en Sinterklaas tegelijk. Een aantal spullen was verpakt in plastic en dat leverde ons (terecht) een reprimande op van een van de leerlingen ? ‘No plastic’

De kinderen mochten gelijk met de klei spelen en de komende dagen kunnen ze echt gaan kleuren met alle kleuren van de regenboog. Een juf vertelde dat de kinderen nu met maximaal 2 kleurpotloden moesten tekenen omdat ze niet meer kleurpotloden hadden! De tekeningen zullen vanaf nu een stuk kleurrijker zijn dus.

Mocht je ook nog wat willen doneren, laat het ons dan weten of als je ook naar een land gaat waar de lokale bevolking wel wat hulp kan gebruiken, doe dan iets soortgelijks. Met een klein bedrag (en donatie van goederen) kun je kinderen al enorm blij maken.

De foto’s spreken voor zich. De school heeft momenteel 110 leerlingen van diverse leeftijden. Een deel mocht delen in de vreugde van de nieuwe spullen.

3 reacties

  1. Top gedaan ! !
    Wij waren op Java en Bali ( naast Lombok, dus flink meegeschud tijdens de 2e aardbeving )
    Zelfde armoedige situatie in alle lokale dorpen en in de steden idem.

Jouw reactie hier!