De lenigheid van een kluisdeur…

Op weg naar de marathon van Rotterdam kocht ik laatst een nieuw paar Saucony’s (het merk waar ik de marathon van 2016 ook op liep) bij run2day op de Meent in Rotterdam. Bij aanschaf kreeg je ook een voucher voor een clinic van Errol Esajas bij Sport Performance Centre Rijnmond. Een paar maanden terug had ik ook al een clinic van hem bijgewoond in het filliaal van run2day en dat was erg leerzaam.

wpid-wp-1486712954452.jpg

Hij begeleidt topsporters (de wederopstanding van Jan-Arie van der Heijden in De Kuip is een van zijn vele verdiensten) met net zoveel enthousiasme als dat hij recreanten van tips en trucs voorziet. Het filmpje over het verschil van looptechniek tussen Afrikaanse en Amerikaanse marathonlopers is echt een eye-opener (ik had het bij de eerste clinic al gezien maar het blijft rete-interessant. Als ik het filmpje online vind zal ik het eens posten) en bijna eng om te zien hoeveel kracht er op je gewrichten komt door een verkeerde techniek. Na het filmpje gingen we de zaal in voor wat loopoefeningen.

wpid-wp-1486712966118.jpg

Wat ik vooral leuk vond om te zien was dat we oefeningen deden die we op de woensdagavondtraining bij De Kieviten ook doen zoals tripling en skipping (ik ben daar erg slecht in). Het accent bij Errol lag deze avond voornamelijk op lenigheid (en voor zijn leeftijd is hij erg lenig). We kregen tips om je lenigheid te verbeteren en om op eenvoudige wijze je spieren sterker te maken. Nu probeer ik wanneer ik tijd heb op de niet-hardloopdagen wat core-oefeningen te doen, maar tijdens de clinic bleek dat ik de lenigheid van de kluisdeur van de Nederlandsche bank heb. Tijd om daar eens aan te gaan werken.

Dus als je me salsa-dansend-beweging-makend over straat ziet lopen of over ieder hekje als een hordenloper ziet stappen denk dan niet dat ik gek geworden ben. Ik ben alleen maar bezig om leniger te worden 😉 Had ik nu maar geluisterd naar het sportmedisch advies in 1986. Is snookeren geen sport voor mij?

wpid-wp-1486712946633.jpg

 

Jouw reactie hier!