Dank u

Zoals zoveel mannen van een bepaalde leeftijd leid ik aan een schromelijke vorm van zelfoverschatting. Dat uit zich bij mij niet door heel hard op motoren te gaan racen of ineens een cabrio te gaan rijden. Nee, bij mij is het meer dat ik denk dat ik jonger ben dan mijn paspoort aangeeft.

Op zich is dat allemaal vrij onschuldig en je doet er niemand kwaad mee. Alleen als je dan met de werkelijkheid geconfronteerd wordt dan doet het zeer.

Ik was van de week in de supermarkt en liep door het gangpad met frisdrank. Er stond een Aziatische dame, waarvan ik dacht dat ze niet heel veel ouder was dan mij (zie hier de zelfoverschatting), te staren naar het bovenste schap waar de icetea stond. Ze kwam duidelijk lengte tekort om de fles te pakken en als ontzettende slijmbal zijnde galant als ik ben bood ik mijn hulp aan. Uiteraard niet zonder onzettend aanstellerig grapje.

Ik vroeg haar of ik haar even op moest tillen of dat ik de fles zelf zou pakken. Ze dacht waarschijnlijk ‘blijf met je poten van mij af Dinosaurus‘ maar zei, toen ik haar de fles overhandigde, even dodelijk als welgemeend:

‘Dank u wel meneer.’ Met vooral de nadruk op de woordjes ‘U’ en ‘Meneer’.

Ik werd direct 10 centimeter kleiner. Gelukkig staat de after shave met anti-aging formule op kniehoogte.

image

Jouw reactie hier!