Volgende week speelt Feyenoord uit tegen Heerenveen voor de beker. Feyenoord is redelijk in vorm, de Friezen zijn dat allerminst. Toen we nog naar uitwedstrijden gingen was Heerenveen-uit altijd wel een van de leukere. Meestal maakten we er een weekendje Friesland van en zodoende sliepen we in pittoreske plaatsjes als Grou (tussen het Thialf publiek, letterlijk), Sneek en in 2007 op een bungalowpark in Makkum.

Het seizoen 2006-2007 was een drama. Kuijt werd verkocht en op het laatste moment werd Charisteas als zijn vervanger gehaald. Van de 44 officiele wedstrijden dat seizoen zagen Sandra en ik er 42. Van Sofia, Basel tot Nancy in Europa en RKC en Veendam in de beker. Alleen de competitie-uitwedstrijd in Almelo tegen Heracles, en de wedstrijd in en tegen Groningen voor de play-offs voor een ticket in Europa sloegen we over vanwege verplichte combi.

De competitie begon met een nederlaag in het noorden des lands. Groningen was met 3-0 te sterk (met Danny Buijs in de gelederen) en eigenlijk was het hele seizoen maar zo-zo. Niettemin stond Feyenoord op een vijfde plaats na de 33e speelronde. Om gunstig te loten voor een Champions League ticket moest Feyenoord winnen in Friesland. Mede door het dramatische doelsaldo van -6 aan de aftrap van de wedstrijd volstond een gelijkspel zeker niet.

De maandag na de wedstrijd was het Koninginnedag en zo boekten wij een lang weekend in teletubbieland. Wat er toen gebeurde leest u hieronder.

Waar zijn tinky-winky en dipsy?

De kazematten. Even de toerist uithangen.

Feyenoord komt op bezoek.

Een weekend zonder bier is geen weekend, en laat er nou net een brouwerij in de buurt zijn.

Of het aan de hoeveelheid van deze jongens lag weet ik niet, feit is wel dat we telefonisch een ander huis kochten op deze mooie dag in april.

Even vlees kopen bij de slagerT. Kees poseert tussen de pompebledden.

Het goede vlees zorgde er bijna voor dat we het huurhuisje in de brand staken. De vlammen (bij een elektrische barbecue !) likten al aan het dak.

Op naar het stadion, op wat Feyenoord’s Waterloo zou worden.

TIFO-actie. Wij hadden een groen-witte ’tegenactie’.

Dolle vreugde na de 1-1 van Danny Buijs. Maar de vreugde was van korte duur. Mede door vier goals van Alves begon het seizoen zoals het eindigde, met een grote nederlaag in het noorden des lands.

Ironisch genoeg moest Feyenoord een week later weer een verre reis maken, in de play-offs voor een Europa League ticket was wederom Groningen de tegenstander. En na een 2-1 nederlaag in de Euroborg en een 1-1 gelijkspel in De Kuip zat het dramatische seizoen erop.

Door dit resultaat en het missen van Europees voetbal werd de portemonnee getrokken in Rotterdam om het jubileumseizoen 2007-2008 glorieus te laten verlopen. Hoe dat afliep, en welke consequenties dat heeft gehad, weten we allemaal.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!