Vooralsnog heeft de Peenvogel een score van 100%. De bank van de Grieken bleek niet zo sterk en de muurtjes die de Polen bouwden waren ook niet van uitmuntende kwaliteit. De tweede wedstrijd deed denken aan de tijden van de Sovjetunie, hoe zij die Tsjechen overrompelden had wel wat weg van de inval van Tsjechoslowakije in 1968.

Vandaag twee nieuwe wedstrijden. Nederland wint nipt van de Denen en Duitsland verplettert Portugal. Neem dat maar mee naar de Ladbrokes.

Zoals gezegd heb ik een haat-liefde verhouding met Oranje en Europese en Mondiale toernooien. Het positieve is dat er veel voetbal op televisie is. Het grootste nadeel als het Nederlands elftal zich plaatst is de stortvloed aan muzikale ellende die over ons uitgestort wordt. Ergens moet ik nog wel het singeltje hebben van ‘Wij houden van Oranje’ uit 1988 maar dat was nog op de melodie van Auld Lang Syne (een Schots gedicht dat ‘lang geleden’ of ‘vervlogen tijden’ betekend) maar daarna werd het van kwaad tot erger.

Behalve de trommelvlies-terroriserende ellende is een ander minpunt dat ineens ‘iedereen’ verstand heeft van voetbal. Als er gewonnen wordt dan hebben ‘wij’ gewonnen maar als er verloren wordt dan hebben ‘zij’ verloren. Iets wat je bij echte clubsupporters nauwelijks zal zien.

Die snorren ook….

Als Feyenoord-supporter kijk ik toch altijd met een rood-witte bril naar een toernooi. Hopen dat Feyenoorders of ex-Feyenoorders het goed doen op het toernooi. Of dat spelers van onze concurrenten beslissende penalties missen. Vanavond hoop ik dan ook dat Ron Vlaar eenzelfde niveau haalt als zijn laatste maanden in De Kuip. En dat Van Persie op dreef is zoals bij zijn club in Engeland.

Over laatstgenoemde speler gesproken. Toen hij vertrok bij Feyenoord was iedereen blij dat ie opgepleurt was ‘dat teringjong’. Een openlijke flirt met PSV en diva-gedrag maakten hem aan het einde niet echt populair. Maar na al die jaren in Engeland blijkt wel dat hij de beste speler is die Varkenoord sinds jaren heeft voortgebracht. Hij kreeg ook een ovationeel applaus laatst bij de wedstrijd tegen Heracles. Het mag dan wel een teringjong zijn (valt volgens mij nu wel mee), het is wel ons teringjong. De uitspraak dat hij zijn carriere bij Excelsior wil afbouwen nemen we dan maar even voor lief.

Door Jeroen

3 gedachte over “Vergeet die octopus….”
 1. Ja, Jeroen allebei goed al heb ik natuurlijk wel gelezen dat je even naar een 1-0 voor die Polen bent gegaan vanwege het feit dat de Grieken geen geld meer hadden voor omkoping.
  Ik reken er dus anderhalf goed, we moeten streng zijn.
  Sta je nog steeds voor op mij.
  1-0 voor Polen (X)
  1-0 voor Russia (OK)
  Vandaag
  Nederland 3-1 Denemarken
  Duitsland 5-2 Ronaldo

 2. Zo, alleen Woensdag nog en is dat Oranje gedoe weer achter de rug en kunnen we lekker vooruit kijken naar dingen die er echt toe doen! Krijgen we nog een spits er bij binnenkort bij Feyenoord?

Jouw reactie hier!