Een heuglijk feit op deze website. Precies twee jaar nadat ik peenvogel.nl heb omgebouwd naar een wordpress-omgeving én met nieuwe teller kunnen we vandaag de 75.000e bezoeker verwelkomen. Wat de meeste mensen hier komen doen is mijn nog altijd een raadsel maar via de statistieken kan ik u melden dat er vooral gezocht wordt op Feyenoord, stadions, scooters en Azie.

Dit dekt in willekeurige volgorde de lading van deze website ook wel. Voordat we morgen het laatste jaaroverzicht plaatsen is het vandaag tijd om het afgelopen voetbaljaar in cijfers samen te vatten. Daar gaan we dan.

Feyenoord

Ik zag in 2012 Feyenoord 21 keer spelen. 18 competitiewedstrijden waarvan er 14 gewonnen werden en vier keer gelijkgespeeld. Een gelijkspel in de voorronde om de Europa League en een schlemielige nederlaag in de voorronde van de Champions League. En nog een niemandalletje in De Kuip tegen Real Mallorca.

De mooiste wedstrijd? Die tegen onze aartsrivaal natuurlijk. De Kuip schudde letterlijk op zijn grondvesten en de wederopstanding was compleet.

In het buitenland

In het buitenland zag ik dit jaar 7 wedstrijden. In Brussel, Cleethorpes, Tienen, Londen, Hoogstraten, Valenciennes en Rotherham om precies te zijn. Wedstrijden in vijf verschillende competities en twee bekertoernooien. Wellicht niet de kwantiteit van de afgelopen jaren maar wel de kwaliteit.

De ‘uitsmijter’ qua stadions kwam uit Almere. Waar we stadion nummer 116 konden noteren. 29 wedstrijden, 8 nieuwe stadions en Feyenoord is uit de dood opgestaan. Het was een mooi voetbaljaar. Op naar 2013 waar een trip naar Sheffield al gepland is en we ook een kijkje ‘achter de kazerne’ gaan nemen. Roll on!

Door Jeroen

3 gedachte over “Mijn voetbaljaar in cijfers”

Jouw reactie hier!