Ik moest deze week vaak denken aan Homer Simpson. Dat zit zo: in een aflevering van The Simpson valt Homer in voor Krusty the clown en wurgt hij per ongeluk de ‘krusty-burglar’ omdat hij niet weet dat deze bij de act hoort. Deze scéne leverde een vaak gebruikte meme op.

‘Stop! Stop! He’s already dead!’

Het leek erop dat de Feyenoord-spelers dit gevoel hadden in het laatste half uur van De Klassieker. De 0-4 maakte snel een eind aan alle grootspraak voor de wedstrijd en dat merkte je ook aan de reactie van Arne Slot. Wat volgde was een oefenwedstrijd in een leeg stadion. Het had wat weg van de trainingsoefeningen die je de laatste jaren in de FIFA gamereeks moest doen voordat je eindelijk echt kan aftrappen.

Zelf hield ik een behoorlijk katterig gevoel over aan het tweeluik. Ten tijde van de 8-2 had ik nog geen interesse in voetbal dus die uitslag telt voor mij niet. In de jaren ’90 echter heb ik meer (grote) nederlagen tegen onze aartsrivaal gezien dan me lief was. En afgelopen zondag was de kans om daar wraak voor te nemen.

In mijn hoofd had ik al grappen bedacht dat 7up de nieuwe shirtsponsor van Feyenoord zou worden na een zevenklapper in de Arena. Of dat de admin van de socials de clubnaam als Fivenoord kon gaan spellen als er slechts vijf goals gemaakt zouden worden. Welke woordgrap er gebruikt kon gaan worden bij zes of acht goals daar was ik nog niet uit. En toen werd de wedstrijd gestaakt.

En zo werd ons een score(bord) ontnomen dat voor vele honderdduizenden Feyenoorders de komende weken als achtergrond op hun telefoon of laptop had gediend. In een keer die 8-2 en andere pandoeringen weggepoetst.

De spelers van Feyenoord beseften ook dat het leuker was geweest om de Arena (slechts 1 letter verschil met the owner van de Arena, namelijk onze Arne) op zondag langzaam leeg te spelen. In plaats daarvan kroop in een troosteloos decor op woensdagmiddag de meme van The Simpsons langzaam maar zeker in hun hoofd en kregen ze medelijden met hun tegenstander.

‘Stop! Stop! He’s already dead!’

 

 

 

Door Jeroen

Jouw reactie hier!