Het meest gelezen boek in de Feyenoord-selectie zal, na de ontvoering van Heineken, waarschijnlijk de Bijbel zijn. Diepgelovige spelers als Timber en Gimenez posten op hun socialmedia-accounts op wedstrijddagen Bijbelse spreuken en wijsheden die ervoor moeten zorgen dat zij die dag op het veld zullen excelleren.

Gelovige sporters halen graag de verzen aan uit het boek van de Korintiërs, of Corinthians als u meer van de Engelse benamingen bent, aan zoals vers 9:25.

“En mensen die aan een sportwedstrijd meedoen, kunnen niet zomaar doen waar ze zin in hebben. Ze moeten hard trainen. Zíj doen dat om een aardse prijs te winnen. Maar wíj werken voor een eeuwige prijs!”

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik voor dit seizoen graag genoegen neem met de aardse prijs en Arne Slot prees, sorry voor het gebruik van dit woord in deze context, het elftal voor bepaalde slimmigheden.

De Corinthians uit Engeland hielden ook van slimmigheden, alleen niet op een manier die wij anno 2023 zouden verwachten. Deze club was een van de eerste voetbalclubs in Engeland die succes kreeg en deden hun Bijbelse naam eer aan.

De Londenaren streefden niet naar een overwinning tegen iedere prijs. Want als ze een strafschop tegen kregen ging de keeper tegen de paal staan wachten tot de bal het net raakte. En mochten ze onverhoopt zelf een strafschop mee krijgen dan werd de bal hoog overgeschoten.

Gimenez werd afgelopen zondag niet gehinderd door de hand van God maar door de hand van Propper. We werden bestolen van een zekere overwinning en ik vermoed dat Santiago, wiens naam afgeleid is van Sint Jacobus, troost vond in de Bijbel. Zelf had ik er wat meer moeite mee. Voor de volgende wedstrijd zou ik aan Quinten en Santi willen vragen om een tekst aan te halen uit de verzen van Timotheüs.

‘Een atleet wordt niet gelauwerd als hij zich niet aan de regels houdt’

Nu maar hopen dat de scheidsrechters in Nederland ook een beetje Bijbelvast zijn.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!