Opmerkelijk bericht gisteren op een Belgische website. De mascotte van Charleroi heeft zijn been gebroken bij een uitwedstrijd in Leuven.

Nu heb ik het niet zo op mascottes bij voetbalclubs. Meestal hebben ze weinig met de club te maken want bij Groningen loopt er een ijsbeer rond en hoewel het altijd wel ver rijden is heb ik niet echt het idee op de Noordpool te zijn. Bij Heerenveen loopt er een viking rond terwijl die daar nooit aan zijn gekomen volgens mij, zelfs de elfstedentocht laat dit dorp links liggen.

Enfin, toen wij een paar jaar geleden bij Charleroi waren (foto’s hier) zagen we deze zebra ook voor de wedstrijd op het veld lopen. Die Superzèbre stond gewoon langs het veld de ultra uit te hangen en in de rust zagen we hem met het hoofd onder zijn arm een flink aantal biertjes wegtikken.

Waarschijnlijk zal dat ook de reden zijn dat ie van de week gevallen is. Want in de kroegen van Leuven is het goed toeven. En op een zebra meer of minder kijkt niemand in de kroeg op, weer eens wat anders dan een roze olifant.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!