Zondag FA Trophy finale

Aanstaande zondag is het de finale van de FA Trophy op Wembley. De beker voor non-league teams. Wij waren bij de finale in 2012 tussen Newport County en York City (zie verslag hier) die uiteindelijk door York City gewonnen werd.

Wij hadden een zwak voor York City sinds ons bezoek aan Bootham Crescent in oktober 2011 (zie verslag hier) en hadden besloten dat als York City ooit Wembley zou halen we er naar toe zouden gaan. En zo geschiedde.

Aanstaande zondag staan Cambridge United (de nummer 2 van de Conference Premier) en Gosport Borough (de nummer 20 van de Conference South) tegenover elkaar. Wij waren in 2010 bij Cambridge United (verslag hier) en sindsdien heb ik wel een ‘soft spot’ voor de U’s. Gezien het verschil op de ranglijst zou het een makkie moeten zijn voor Cambridge. Maar de bal is rond en Gosport versloeg wel Nuneaton Town in de FA Trophy en die staan vierde in de Conference Premier.

York City promoveerde na de winst van de FA Trophy naar The Football League. Hopelijk kan Cambridge deze dubbel ook doen.

Jouw reactie hier!