Weetje

(Ver)kopen op Marktplaats. Ik ben er, in tegenstelling tot Sandra, niet erg goed in. Het spel van afdingen en je poot stijf houden, ik ben er niet voor in de wieg gelegd. Om nog maar te zwijgen over alle malloten die je aan je voordeur krijgt.

We hebben een van onze scooters te koop staan en de lui die geïnteresseerd waren hadden of een onrealistisch beeld wat een motorvespa moet kosten of ze haakten op het laatst af met een lulsmoesje. Diegene die wel langs kwamen waren zowaar nog vager.

‘Ik had R1 weetje, En toen reed ik te hard weetje. In de bebouwde kom weetje. Tsja, die ben ik nu kwijt weetje.’

Mmm, die gast zegt nog vaker weetje dan dat Bastiaan doet tijdens het uitleggen van een nieuw spelletje op de I-Pad.

‘Maar ik wil deze scooter wel hebben weetje. Ik vind hem echt mooi. Maar ik ga er zo nog een bekijken weetje in Utrecht. Maar daarna bel ik je om te laten weten dat ik deze neem.”

Prima dacht ik.

‘Ik had eerst ook een motorvespa weetje. Een GTS300 weetje. Maar daar ben ik zomaar, boem, op aangereden weetje.”

Ik wist dat niet, ik word namelijk niet zo heel vaak zomaar aangereden. Maar ik besloot te zwijgen. In mijn gedachten zag ik mijn scooter al in de kreukels liggen met deze gast er bovenop. Een weemoedig gevoel maakte zich meester van mij. Gelukkig duurde dat gevoel niet heel erg lang.

‘Ik ga je zo bellen weetje. Ik rij naar Utrecht en daarna bel ik je om het te laten weten. Weetje.’

Nog voordat hij de bocht om was wist ik een weetje zeker. Daar ging ik nooit meer wat van horen. Hij had mijn telefoonnummer namelijk helemaal niet. Weetje……

wpid-fb_img_1431178065036.jpg

 

Jouw reactie hier!