Vriendenboekje

“Ghostbuster dus?”

Voor de derde keer schrijft zijn moeder ‘Ghostbuster(s)’ in het vriendenboekje van een van Bastiaan zijn klasgenoten. De keren hiervoor waren op de vragen wat zijn favoriete liedje was en wat zijn favoriete film is. Deze keer is het het antwoord op de vraag wat hij later wil worden.

Hoe een jongetje van zes anno 2016 bij Ghostbusters (een film uit 1984) komt is niet eens zo’n heel lang verhaal. De bestrijders van spoken komen voor in het spel Lego Dimensions, Bastiaan zijn favoriete spel.

Nadat alle vragen beantwoord zijn blader ik eens door het boekje wat de andere kinderen hebben laten invullen door hun ouders (of zelf hebben ingevuld in heerlijke hanenpoten). Ik zie jongens die politieagent willen worden of brandweerman. Een enkele wil autocoureur worden Zelfs meester. De meest avontuurlijke heeft superheld ingevuld. Ook zie ik een bakker en een postbode, dat laatste beroep pas wel als hij groot is. Op zich wel handig met de brievenbussen dunkt mij.

De meisjes hebben moeder, juf en bakker opgeschreven. Ook Elsa van Frozen willen ze worden, of anders gewoon een prinses. Dat dit laatste gewoon mogelijk is heeft prinses Maxima bewezen. En ik krijg zelf ook vaak verzoeken in mijn mailbox of ik niet met een of andere Nubische prinses wil trouwen. Ik hoef dan alleen maar 25.000 dollar over te maken.

Een van de mooiste vind ik nog wel een jongetje dat ‘papa, maar zonder werken’. heeft ingevuld. De toevoeging ‘maar wel thuiswerken’ maakt het nog een stuk mooier.

Dan is Ghostbuster nog niet eens zo ver gezocht.  Voor een jongetje van zes dat niet alleen zijn slaapkamer in durft als het donker is.

wpid-20160530_185330.jpg

Jouw reactie hier!