Voorbeschouwing aanstaande zaterdag

De laatste keer dat Feyenoord en PEC Zwolle elkaar in competitieverband troffen bleven we in De Kuip op 1-1 steken. Het doelpunt voor Feyenoord werd na 19 minuten gemaakt door good old John Metgod en er waren die dag slechts 6303 toeschouwers aanwezig. Bij Feyenoord stonden Zier Tebbenhoff en Arjan van der Plas in de basis. Spelers die de meeste fans anno nu weinig zullen zeggen (laatstgenoemde de Numansdorpers wel natuurlijk) en altijd wel goed zijn voor wat quizvragen.

Mijn meest memorabele wedstrijd van Feyenoord tegen Zwolle vond plaats in de stad van de blauwvingers. Pas na strafschoppen werden de Zwollenaren verslagen met daarbij een blessure voor Henkie Fraser, die met een gebroken been het veld moet verlaten. En een gelijkmaker van John van Loen in de slotfase. Ed de Goeij pakt de strafschop van Jaap Stam en Regi Blinker schiet de winnende penalty langs Henk Timmer. Gelukkig konden we mee terugrijden want door de verlenging en de strafschoppen hadden kleine Smit en ik anders geen kans gezien om nog naar huis te komen met de trein.

De reincarnatie van PEC, FC Zwolle, kreeg de laatste keren flink wat goals te incasseren tegen Feyenoord. In de seizoen 2002-2003 en 2003-2004 scoorde Feyenoord maar liefst 15 keer in 4 wedstrijden. In de laatste wedstrijd werd het maar liefst 7-1 en scoorden Kuyt en Lazovic beiden een hattrick.

Onze verblijfplaats tijdens de laatste ontmoeting met Zwolle, het strand van Sihanoukville. Klik op de foto om het verslag van deze reis nog eens te lezen.

De allerlaatste ontmoeting in De Kuip waren wij er niet bij. In een steenkoude Kuip versloeg Feyenoord in de kwartfinale FC Zwolle pas in de slotfase door een doelpunt van Michael Mols. Wij waren op dat moment in Sihanoukville in Cambodja en werden per sms op de hoogte gebracht van de uitslag (de wedstrijd begon rond twee uur in de nacht Cambodjaanse tijd). Uiteindelijk zou Feyenoord de beker winnen in 2008, de laatste echte prijs.

Leuk detail, in 1984 was Feyenoord-Zwolle de allerlaatste wedstrijd ooit van ene Johan C. Aanstaande zaterdag wordt de eerste van Pel(l)é. What’s in a name?

Een reactie

Jouw reactie hier!