Voorbeschouwing aanstaande donderdag

Aankomende donderdag staat er een streekderby op het programma in De Kuip. Feyenoord tegen Dordrecht (een stad waar van oudsher veel Feyenoorders vandaan komen). Als je over de A16 rijdt is de afstand tussen beide stadions 18,9 kilometer. Neem je de A15 dan is het 21,4 kilometer overigens.

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in het bekertoernooi was in het seizoen ’93-’94. Dordrecht opereerde toen weer onder de naam Dordecht ’90. De seizoenen ervoor zorgde een fusie met SVV ervoor dat de club bekend was als SVV/Dordrecht’90. Maar nadat Mercedes-koning John van Dijk de club verlaat wordt het Schiedamse deel van de naam geschrapt.

Op een uitverkochte Krommendijk met 8500 toeschouwers ontstaat er onder de leiding van scheidsrechter Dick Jol een waar kaartenfestival in deze wedstrijd in de vierde ronde om de KNVB-beker. Er vallen maar liefst acht gele en 1 rode kaart (voor De Wolf tien minuten voor tijd). Maar Feyenoord stelt wel al voor rust orde op zaken.

dordrecht'90-Feyenoord

Na 12 minuten breekt Kiprich de ban en in de 37e minuut zorgt een doelpunt van Fraser ervoor dat Feyenoord verder bekert. Op deze website (klikkerdeklik) staat een mooi verslag van die wedstrijd met wat foto’s van die pot voetbal. O nostalgie. Aanstaande donderdag moet een rammelend Feyenoord dus aantreden tegen de periodekampioen van de eerste divisie. Het zal nog een hele kluif worden.

Jouw reactie hier!