Voetbaltrip najaar 2013

In bijna alle gerenommeerde voetballanden is het zomerstop en omdat 2013 een oneven jaartal betreft is er ook geen EK of WK deze zomer. Maar denken wij deze zomer dan helemaal niet aan voetbal? Het antwoord is NEE. Op woensdag 19 juni (over vier weken dus) worden de fixtures bekend gemaakt voor het nieuwe voetbalseizoen in Engeland en uiteraard zijn we weer voornemens om een reisje naar good old Albion te organiseren.

De laatste door mij georganiseerde bootreisjes naar wedstrijden in Engeland zijn, zonder mijzelf op de borst te willen kloppen, een succes gebleken. Want wat te denken van de trip naar York City (verslag hier), Grimsby Town (verslag hier), Rotherham United (verslag hier) en de meer dan geweldige trip naar Sheffield United (verslag hier) is het de hoogste tijd om te polsen of mensen zin hebben om in het najaar mee te gaan op een voetbaltripje met Peenvogel Voetbalreizen B.V.

Wanneer?

Mijn bedoeling is om de volgende trip in het weekend van zaterdag 12 oktober 2013 te houden. Dat is nog heel, heel, heel ver weg maar om alles goed te regelen en hopelijk een korting te krijgen bij de bootmaatschappij moet je er op tijd bij zijn.

Waar gaan we naar toe?

Dit specifieke weekend (11-12-13 oktober) is een interlandweekend en dus zijn de bovenste twee competities (de Premier League en The Championship) in Engeland vrij vanwege het grote aantal internationals. En omdat we in de lagere divisies al bij York, Grimsby, Bradford en Sheffield United zijn geweest zijn de mogelijkheden beperkt tot Scunthorpe United en Lincoln City voor wat haalbaar is met een dagtrip.

Wat kost dat?

Totale kosten voor boot+bus+kaartje zal ergens tussen de 100 en 110 euro per persoon zijn bij volle bezetting van de kamers op de boot (4 personen per kamer) en een volle 16-persoonsbus. En wat je voor de rest opdrinkt en eet (en dat is heul veul).

Hoe werkt het?

Op vrijdag checken we in bij de terminal op Europoort. Eenmaal aan boord bestellen we bier en cider, veel bier en cider, heel veel bier en cider. Doen een quiz en roepen naar de band heel hard dat we ‘500 miles’ willen horen. Er mag gedanst worden en sommige mensen hebben sinds de vorige trip een extension-fetisj. Dus misschien kunnen we daar ook weer wat mee doen.

Daarna slaap je met 4 man/vrouw veels te kort in een claustrofobisch kleine hut en maak je in de ochtend ruzie wie als eerste moet douchen. Als iedereen ‘fris en fruitig is’ dringen we voor om als eerste van de boot af te zijn en stappen we in de door mij gehuurde bus.

In de speelstad eten we een vet ontbijt, doen cultureel door welgeteld 1 foto van een kerk te maken en haasten ons naar de pub. Daarna naar het
stadion waar we ons te goed doen aan Pukka Pies en het bekijken van een erbarmelijk slechte wedstrijd. Na de wedstrijd direct terug om op de boot hetzelfde ritueel te herhalen als de avond ervoor. Op zondag ben je brak en schor weer terug in Europoort.

Interesse?

Heb je interesse? Reageer dan hieronder in de comments (je e-mailadres is dan voor mij zichtbaar) en dan neem ik je mee als er wat meer te vertellen valt. Als er mannen zijn die dit thuis niet kunnen verkopen, je kunt de vrouw des huizes ook meenemen. De dames die niet van voetbal houden kunnen bijvoorbeeld gaan shoppen in Hull of in de speelstad naar keuze. What’s not to like? Nu is het alleen maar hopen dat een van de twee thuisspeelt. Zo niet, dan kijken we naar alternatieven.

6 reacties

Jouw reactie hier!