Verloofd

Bastiaan is ziek, net zoals veel kinderen in zijn klas (vorige week waren er maar liefst negen ziek) is hij geveld door het grote griepmonster. Dat levert uiteraard gebroken nachten op, en in het geval van Bastiaan middernachtelijke vragen vanuit zijn ‘bed-met-glijbaan’.

Waarom het oorlog in het midden-oosten is, waar we waren voordat we geboren waren en waarom stiefouders altijd gemeen zijn in films en series. U begrijpt het al, dat zijn de vragen waar wij standaard een antwoord op hebben. Zeker midden in de nacht.

Laatst hoorde hij Sandra en mij weer eens uit hoe we elkaar ontmoet hadden. En hoe je, in zijn geval, een vrouw moet vinden. Het antwoord dat we hem eerder gaven was zeker niet afdoende (klik) want hij begon er weer over. Na lang peinzen was hij eruit. In plaats van met zijn moeder (klik) wilde hij nu wel met een meisje uit zijn klas trouwen.

Hij liet er geen gras over groeien want de volgende dag had hij het ook tegen haar gezegd. Volgens Bastiaan deed de jongedame in kwestie haar handen tegen haar wangen en mompelde iets van ‘misschien’. Dus als ik het goed begrijp is hij een soort van verloofd. Nu maar hopen dat ze hun huis iets beter gaan opruimen als ze daadwerkelijk gaan samenwonen.  Toen ze laatst samen gespeeld hadden leek het wel of  er een tsunami in zijn kamer had plaatsgevonden.

Ach, ze hebben nog even de tijd. Eerst maar eens beter worden, die arme drommel.

 wpid-20160125_165833.jpg

One comment

Jouw reactie hier!