Van hier naar daar. En terug.

Op de ingang aan de noordzijde van de Maas staat op het gebouwtje van de voetgangers- en fietstunnel in grote neonletters ‘HIER’. Aan de andere kant van de maastunnel op het Charloisse hoofd staat ‘DAAR’. We gaan zo meteen van hier naar daar, maar niet zonder een goede warming-up en de mededeling dat de volgende loop op 21 oktober aanstaande is.

De mensen van de Rotterdam Running Crew hebben alles weer uit de kast getrokken qua organisatie. Op iemand die letterlijk tussen wal en schip raakt hebben ze niet gerekend. Een grote groep hardlopers houdt de boot tegen en de bemanning gooit een reddingsboei naar de dame die in het koude water van de nieuwe Maas is gevallen.

Pas als de politie langskomt heeft een grote groep mensen in de gaten wat er aan de hand is. De dame staat druipend op de kade als wij van start gaan. In groepen van 4, 6 en 9 kilometer. Ik loop met de laatsgenoemde groep mee. Langs de veerhaven, door het park bij de Euromast op weg naar de roltrappen van de voetgangerstunnel.

De tunnel is warm en benauwd en ik ben blij als we er ‘DAAR’ weer uitkomen. Op zuid lopen we een rondje door de Waalhaven (het Gorzenpad lijkt me niet een straat waar je normaliter in je eentje op dit tijdstip moet lopen, ik kreeg visioenen van Engelse misdaadfilms) en maken we een lus terug naar de autotunnel. Aan de noordzijde komen we bij de Euromast weer boven de grond om vervolgens op de plaats waar we ook gestart zijn te finishen. De broeders van de ambulance leunen tegen hun auto. De val in het water lijkt met een sisser afgelopen te zijn.

De 9 km gingen eenvoudig en zijn een goede training voor de vredesloop aanstaande zaterdag. Dan loop ik echter niet hier in Rotterdam maar daar in Den Haag.

P1150985

Een reactie

Jouw reactie hier!