#throwbackthursday naar 15 jaar geleden

#throwbackthursday naar een donderdagavond in maart, 15 jaar geleden. De Engelse pers had het bij de loting van de 1/8 (en ook direct de kwartfinales) gelijk over de aanstaande ‘Battle of Britain’. PSV schakelde echter Leeds United uit en Feyenoord won van de Rangers uit Glasgow. Het werd een strijd tussen de randstad en brabant. PSV tegen Feyenoord.

In het seizoen 2001-2002 zouden beide ploegen 5 x tegen elkaar spelen. Twee keer in de competitie, 1 keer voor de beker en nu dus een dubbele ontmoeting in het toernooi om de UEFA-Cup.

psv-Feyenoord (UEFA)

Loting had bepaald dat Feyenoord eerst uit zou spelen. En op een mooie donderdag in maart vertrok een colonne bussen richting Eindhoven. Al snel bleek dat de files ons parten zouden gaan spelen. Er werd een andere route genomen én over de vluchtstrook gereden. De 1600 Rotterdammers waren nét op tijd in het uitvak.

Feyenoord was in de wedstrijd in Eindhoven beter. Van Bommel kon zijn geniepige trucs op (voornamelijk) Shinji Ono niet uithalen omdat de wedstrijd in handen was van de beste scheidsrechter van dat moment, Pierluigi Collina. Ook in de wedstrijd in De Kuip, een week later, bleek eens te meer dat het Nederlandse scheidsrechterskorps de aanvoerder van PSV erg vaak weg liet komen met vieze overtredingen. In De Kuip vloog de schoonzoon van Feyenoord-trainer Van Marwijk er met twee gele kaarten af.

Maar zo ver was het nog niet. In het Philips-stadion was Feyenoord de bovenliggende partij. Van Persie schoot op de paal en iets later kon Waterreus de inzet van Tomasson nog keren, op de rebound van Pi-Air had hij geen antwoord.

De 1-1 vlak na rust heb ik gemist, ik stond nog in de rij om drinken te halen en zag pas toen ik terug in het vak was dat er gescoord was. Ik had er niets van gehoord in de catacomben van het stadion. Dat is in De Kuip wel anders. Uiteindelijk was de wedstrijd qua uitslag in balans en zochten wij de bussen weer op. De beslissing zou in De Kuip vallen. En wát voor beslissing, maar daarover volgende week meer.

2 reacties

Jouw reactie hier!