Superster

Voetballers zijn de supersterren van de 21e eeuw, hun status al dan niet kunstmatig in stand gehouden door nike en adidas.

Met reclamecontracten voor dure koptelefoons, creditcards en schoenen. Rijdend in grote auto’s met een fotomodel aan hun zijde. Per jaar meer verdienen dan het Bruto Nationaal Product van een gemiddeld Afrikaans land. En al die voetballers gingen nog echt geloven in hun onaantastbaarheid.

Maar al deze zogenaamde sterren schenen nogal flets in Brazilië. Rooney, Ronaldo, Neymar, Torres, Balotelli. Niks lieten ze zien. En zo’n Zlatan was er niet eens bij. Ook Van Persie laat behalve de eerste twee groepswedstrijden weinig zien.

A general view of the scoreboard shows the result at the end of the 2014 World Cup semi-finals between Brazil and Germany at the Mineirao stadium in Belo Horizonte

Van het Duitse elftal zou er niet een geschikt zijn voor een reclame. Nou ja misschien iets voor Volkswagen, Warsteiner, de bank met de S of een Bratwurst. Iets typisch Duits in ieder geval.

Dit WK bewijst eens te meer dat je meer hebt aan een goed team dan aan zo’n zogenaamde ster. Hopelijk vallen Messi en co vanavond ook door de mand.

F*ck de superster, leve het team!

Jouw reactie hier!