Staartje

Vroeger, toen ik nog haar had, ging ik naar de kapper en daar werd ik geknipt. Niet persé naar de heersende wetten van de laatste mode. Zover ik weet werd ik gewoon ‘geknipt’. Tegenwoordig worden kapsels ‘gemaakt’. Althans, dat begrijp ik uit een interview met Cinostyle. De kapper van Rick Karsdorp.

Dat Rick sinds hij het kapsel van een gabberinnetje uit de jaren ’90 heeft (en qua gedrag laatst in Almelo leek hij ook wel wat gebruikt te hebben of lag dat aan mij?) zowat geen pepernoot meer raakt mag geen naam hebben. Waarschijnlijk zit het staartje zo strak dat het zijn zicht belemmert. De kapper vertelde in het artikel vol trots dat hij ook de kapsels van Vilhena en Bilal had bedacht. Dat vond ik nou niet bepaald een pluspunt om zijn werk aan te prijzen.

In een tijd waar A-junioren al onder de tattoos zitten krijg ik steeds meer heimwee naar mijn favoriete elftal uit de jaren ’90. Waar de schoenen zwart waren en de kapsels normaal. Metgod zag eruit als een pater uit een klooster en Ed de Goeij als een loodgieter of een leraar aardrijkskunde. John de Wolf als de zanger van een Duitse hardrockband en Kiprich zou zo in een Tirolerfilm mee gespeeld kunnen hebben (heb ik me laten vertellen, ik heb zo’n film nog nooit gezien).

Alleen Blinker en Taument deden ‘wat’ met hun haar. Bij uitwedstrijden, als we wat dichter op het veld stonden, haalden we hun namen expres door elkaar. Tot grote ergernis van beide buitenspelers want ze leken helemaal niet op elkaar. De rest van de selectie zag er redelijk doorsnee uit.

Misschien is het gewoon de leeftijd. Mijn verlangen naar staantribunes en stadions die ruiken naar pis en zware shag. En naar spelers die er gewoon normaal uit zien en de bal spelen naar iemand in hetzelfde shirt. Of misschien is het gewoon de kift. Dat ik zelf geen staartje meer kan maken.

Als ik nou eens dat beetje haar wat ik heb laat groeien hé? Zou die Cinostyle er dan wat van kunnen maken? Dan kam ik het van links naar rechts met een spuuglok over mijn kale schedel heen. Of is dat té begin jaren ’70? Och, toen was Feyenoord in ieder geval nog de beste club ter wereld.

DSC01628

3 comments

Jouw reactie hier!