Overpeinzingen

Gistermiddag om 16:00 uur schreef ik de dikgedrukte woorden op Facebook, het waren profetische woorden:

Je weet gewoon wat er zometeen om 21:05 uur gaat gebeuren hé. In een matig gevuld stadion met nauwelijks geïnteresseerde Spanjaarden en ongeveer 1000 luidruchtige Feyenoorders gaat er binnen 10 minuten een ervaren verdedigerT in de fout en wordt het uiteindelijk 5-0. Met een rode kaart voor een gefrustreerde Manu. Of voor een andere aanvallerT.

Het laatste stukje werd geen waarheid. Gelukkig wisten de spelers zich in te houden tijdens deze kansloze wedstrijd. Er gingen ervaren verdedigers in de fout (alleen de jonge Van Beek haalde achterin een voldoende) en binnen tien minuten lag de bal al in het mandje. Twee dode spelmomenten en 2-0 achter. En niemand die met zijn man meeliep achterin.

Maar toch ga je kijken, en balen dat je er niet bij bent na al die bier en zwembadfoto’s op Facebook. Ook al wéét je wat er gaat gebeuren op het veld.

Het werd geen 5-0 maar dat had het makkelijk kunnen worden. Sevilla was gewoon twee maten te groot. Op het middenveld was Toornstra de beste man en hij had pech bij zijn vrije trap én in de 24e minuut toen Schaken de bal niet goed richting tweede paal gaf (voor de zoveelste keer een slechte voorzet). Daar stond hij helemaal vrij. Voorin liet alleen Manu van zich spreken. Schaken en de andere aanvallers die invielen lieten niets zien.

Wat is het toch ook een ongelooflijke teringclub hé, maar het is wel mijn teringclub. Wij zijn ongeneeslijk Feyenoorder (copyright Robin) dus hup Feyenoord! ‪#‎SevFey‬

Het bleef bij 2-0 en dat was een opluchting. En nu? Zaterdag nog een (drukbezochte?) training en dan zondag De Klassieker. Rutten mag wel wat aan de achterhoede gaan sleutelen. En op het middenveld gewoon met 4 man blijven spelen.

Soms zou je willen dat je gewoon fan van een band was geworden ofzo. Die kunnen dan jarenlang slechte platen maken maar spelen op een concert wel hun ‘best of’.  Feyenoords ‘best of’ ligt alweer een tijdje achter ons. Maar potverdimme, zet zondag nou gewoon dat stapje extra. Gewoon 90 minuten volle bak erop en strijden tot de laatste snik. Doe het voor ons. Voor Het Legioen en de stad Rotterdam.

2 reacties

Jouw reactie hier!