Ouwe bekenden

Het leuke van groundhoppen is dat je veel van de bezochte ploegen daarna blijft volgen in de uitslagen. Voor een paar van de door ons recent bezochte clubs wordt het een spannend weekend. Zeker in League Two waar nummer 20 York City uit speelt bij nummer 21 Dagenham & Redbridge én minimaal gelijk moet spelen om veilig te zijn en niet na 1 jaar League Two weer te degraderen naar The Conference.

Ons bezoek aan York City, toen nog in The Conference. Binnenkort toch niet weer?

Voor een andere club uit Yorkshire die we nog niet zo lang geleden bezocht hebben is het ook een belangrijke dag. In een uitverkocht New York Stadium kan Rotherham United promotie naar League One afdwingen. En dat had ik niet verwacht toen wij er waren (klik!). In die wedstrijd verloren The Millers kansloos van Southend United.

New York Stadium, niet echt vol toen wij er waren.

Op woensdag, toen voetballiefhebbend Europa keek naar de oorwassing die Dortmund uitdeelde, werd er in Engeland ook gewoon gevoetbald. Grimsby Town (bezochten we vorig seizoen) speelde tegen Newport County (die zagen we vorig jaar op Wembley verliezen van York City) in de play-offs voor promotie naar Football League Two (Grimsby verloor voor meer dan 5000 toeschouwers in de laatste minuut met 0-1). De return is aanstaande zondag als wij in De Kuip zitten. Enfin, genoeg redenen om dit weekend livescore maar eens goed in de gaten te houden.

Doorkijkje op Blundell Park.

Ook voor Sheffield United én het uiterst sympathieke Brentford is het een belangrijke dag. Sheffield United is al zeker van de play-offs voor promotie naar The Championship (verslag hier), en die zullen thuis ook wel weer eens wat doelpuntjes willen maken (na ons bezoek scoorden ze in 4 thuiswedstrijden op rij geen enkel doelpunt). Brentford, bezocht in 2007 kan zelfs nog direct promoveren (en anders dit proberen via de play-offs) en dan kan er op het leuke Griffin Park volgend seizoen bezoek verwacht worden van Millwall en Leeds United. Een mooi vooruitzicht.

Volgend seizoen kan het wel eens drukker worden op Griffin Park.

7 reacties

  1. York is veilig, helaas is Barnet vanmiddag gedegradeerd.

    Hoe triest kan het zijn, heb je vorige week na 107 jaar afscheid genomen van Underhill. Nemen The Bees dit weekend afscheid van het Engelse betaalde voetbal. Heel jammer 🙁

  2. York City blijft er in, Rotherham Utd gepromoveerd, Sheffield Utd promotie play offs, Grimsby Town promotie play offs………..ben je al door clubs aangeschreven voor een bezoek van Peenvogel Travels?

    Hup Feyenoord!

  3. Klopt, er komen nu waarschijnlijk 2 clubs uit Wales tegenover elkaar in de PO Final van de Conference. Ben benieuwd wie volgend jaar in het Engelse betaalde voetbal mag uitkomen (Wrexham of Newport).

    Verder Cardiff natuurlijk al gepromoveerd naar de Premier League en Swansea City winnaar van de League Cup. Het kan niet op dit seizoen voor Wales !!!

Jouw reactie hier!