Nog 3 keer winnen

Aanstaande zondag staat er in De Kuip wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Niet de belangrijkste die het stadion in zijn 75-jarig bestaan heeft gezien maar gezien de (financiele) situatie waarin Feyenoord zich bevindt is Europees voetbal van levensbelang. En wie had dat gedacht op 13 juli 2011?

De Kuip kan her en der wel een likje verf gebruiken.

Op die datum diende Mario Been zijn ontslag in na een motie vanuit de spelersgroep. En met nog drie wedstrijden te gaan kunnen we wel concluderen dat dit het beste is wat Feyenoord de afgelopen jaren is overkomen. Eigenlijk had hij al ontslagen moeten worden na de smadelijke nederlaag in Eindhoven een seizoen ervoor want toen bleek al dat de spelers niet voor hem wilden werken. Er was gewoonweg geen chemie ondanks de inhaalrace in het tweede deel van het rampseizoen ’10-’11.

Ik durf wel te stellen dat als hij wel aan het lopende seizoen was begonnen hij hoe dan ook ergens in dat seizoen zijn congé had gekregen. Het klikte gewoonweg niet. Het kan geen toeval zijn dat de onder Been overbodige El Ahmadi week in, week uit de uitblinker is aan Feyenoord-zijde en dat Schaken nu wel zijn tegenstanders voorbij komt. Vorig seizoen kreeg Feyenoord 54 goals tegen, nu staat de teller op 34 tegengoals en dat aantal komt voornamelijk door de 6-0 nederlaag bij Groningen, niet toevallig de laatste wedstrijd van Dani Fernandez (een speler die op voorspraak van Been gehaald werd). Ook de teruggehaalde Swerts voegt niets toe en we hebben al afscheid genomen van Biseswar.

De laatste 8 wedstrijden kregen ze slechts drie goals tegen en als ze die lijn doortrekken zou aan het einde van de rit de veel bekritiseerde Mulder wel eens de minst gepasseerde doelman kunnen worden dit seizoen. Zo kan er een hoop veranderen in een jaar tijd. Helaas is Guidetti uitgeschakeld maar van de laatste vijftien goals die Feyenoord maakte scoorde de Zweed er ‘slechts’ twee. Nog 3 wedstrijden, 270 minuten voetbal en we weten of het seizoen geslaagd, of heel erg geslaagd is. Te beginnen tegen die kaasboeren uit Alkmaar.

Jouw reactie hier!