Leve de man van de SRV

Er zijn hele volksstammen die boeken over Feyenoord verzamelen. Ik niet echt, maar door de jaren heen heb ik er toch aardig wat in de kast staan. Het voordeel dat mensen weten dat je voor Feyenoord bent is dat je zo nu en dan nog wel eens wat toegestopt krijgt. Zo ook het boek ‘Europacup ’73’ een uitgave van Kortekaas publicity en uitsluitend bij de SRV man verkrijgbaar in de lente-maanden van 1973 (toen ik geboren werd dus). Tegenwoordig weet men amper meer wat een boek is, laat staan dat ze weten wie de SRV man was. Onderstaande pagina is een van de pagina’s die gewijd zijn aan de Stadionclub.

Omdat Feyenoord zelf geen Europacup won in 1973 is het grootste gedeelte echter oninteressant voor ons. Sterker nog, driekwart van het boek gaat over een niet nader te noemen club. En daardoor staat het boek ver verscholen in de boekenkast. Maar de pagina’s zelf zijn wel leuk opgemaakt en in het begin van het boek staat nog een profetisch artikel over een toekomstige competitie tussen FC Randstad en FC Londen waarbij kaartjes via ‘de computer’ gekocht dienen te worden en de wedstrijden via ‘een gesloten tv-circuit’ getoond gaan worden. Hoe dicht de schrijver bij de waarheid zat weten we weer op een dag als vandaag met Champions League voetbal achter de decoder.

Enfin, zo ver was het nog niet in 1973. Toen was het nog maar kort geleden dat Ove de bal achter de keeper van Celtic schoot en Rotterdam voor het eerst het middelpunt was van de Europese voetbalwereld. Wat de verrassing was kunt u hier (klikkerdeklik) zien.

 

Een reactie

Jouw reactie hier!