Koude vis

Meer dan eens verbaas ik me over zaken, zo ook afgelopen weekend.

Op het eerste gezicht lijkt er niets geks aan de hand, een viskraam in het (bruisende) centrum. Maar toen ik erover nadacht vroeg ik me af waarom deze middenstander de toevoeging ‘warme’ aan de leus op zijn kar had toegevoegd. Je ziet dat ook met café’s, dan staat er ‘verse koffie’. Ja, dat lijkt me wel handig. Ik denk niet dat het aantal mensen dat koffie van twee dagen oud wil drinken erg groot is.

Want waarom staat dat wel bij koffie en bijvoorbeeld niet bij ijs. Ik zie nergens staan ‘koud ijs’ omdat dat voor iedereen nogal logisch lijkt. Behalve voor kleuters dan, die beklagen zich er soms over dat het ijsje zo koud is. ‘Ja, warm ijs is nog niet uitgevonden’ luidt het schijtlollige antwoord van een der ouders dan meer dan eens.

Dus ‘warm gebakken vis’ lijkt me nogal onnodig. Of ze moeten in een Zwitsers laboratorium een methode hebben gevonden om door middel van een ingewikkelde atoomsplitsing een kibbeling gaar te krijgen bij -173 graden. Dat zou kunnen, maar het leek mij nogal sterk dat juist deze viskraam deze methode ook hanteert.

Dus mijn advies zou zijn om gewoon met ‘gebakken vis’ te adverteren boven je viskraam. Behalve als je haringen verkoopt. Dan niet uiteraard.

P1120234

2 reacties

Jouw reactie hier!