I-Grec

In groep 4 is er veel veranderd en toch weer niet. Op dinsdag starten ze nu met gym en kan ik met eigen ogen constateren dat het wel snor zit met groep 4B. Op een enkel Barcelona-shirt na (opa en oma van het desbetreffende kind zijn waarschijnlijk in Spanje op vakantie geweest) is het Feyenoord dat de boventoon voert. Zelfs de gymleraar liep in het mooie rood en wit.

Voor de rest is er veel bij hetzelfde gebleven. Er is echter 1 ding wel anders dan in groep 3. De leraren starten iedere dag met een raadsel op het schoolbord. Op de eerste schooldag stond er te lezen Welk dier is altijd thuis?

Met een gefronste blik zag ik een meisje uit Bastiaan zijn klas naar het bord turen. “Een hond!” riep ze. Gevolgd door ‘’Een huisdier!” door een jongetje een paar tafels verder. Toen ik Bastiaan tussen de middag op kwam halen vroeg ik wat het antwoord nu geweest was.

“Een slak natuurlijk, dat weet je toch wel papa?”

Een paar dagen later was de vraag In welke bus kun je niet rijden? Bastiaan dacht het te weten en fluisterde “omnibus” in mijn oor. Zelf dacht ik eerder aan rebus. Het bleek achteraf brievenbus geweest te zijn.

Vandaag was de vraag Welke letter kun je drinken? Bastiaan dacht even na en zei toen “i-grec”.

Zes jaar en nu al denkend aan champagneglazen, die jongen komt er wel dacht ik toen ik op kantoor een slokje van mijn T nam.

Jouw reactie hier!