Gelijkspel

Een paar dagen na de Klassieker vond ik dit foldertje van de Toto weer terug in mijn jaszak. Vorige week meegenomen bij de lokale sigarenboer. Er zijn jaren geweest dat ik vooraf voor zo’n uitslag getekend zou hebben. Deze editie had ik er, uiteraard tegen beter weten in, het volste vertrouwen in.

20150128_084741

Bij de Toto zijn ze erg diplomatiek blijkt met deze folder. Een week ervoor kiezen ze Heerenveen tegen Dordrecht uit als wedstrijd van de week. En dan staat er als suggestie gewoon 3-0 voor Heerenveen. Nooit een gelijkspel.

Of het bij iedere Klassieker is weet ik niet, dat is iets om volgend seizoen op te letten. Maar ik heb echt het idee dat ze bij deze wedstrijd bewust een gelijkspel neerzetten. Dat ze anders bang zijn dat er in Rotterdam (of dat dorp waar de naam me van ontschoten is) mensen geen geld meer op deze wedstrijd zouden inzetten. Puur vanwege het feit dat ze weigeren die folder mee te nemen. Ik zou inderdaad geen folder meenemen waar een negatief resultaat voor Feyenoord afgebeeld zou worden. Noem het kinderachtig, het is nu eenmaal zo.

Enfin, het werd geen 2-2 maar het bleef een doelpuntloos gelijkspel. En dat leverde 3,41 keer je inzet op. Jammer genoeg geen 3,14. Dan had het cliché dat de bal rond is echt van stal gehaald kunnen worden.

Een reactie

Jouw reactie hier!