KV Kortrijk – Zulte Waregem

Tijdens een potje Agricola op vrijdagavond ontstond het idee om dit weekend nog een wedstrijdje mee te pikken. Oorspronkelijk was het plan om een week later naar Berchem Sport te gaan maar een wedstrijd op het vierde niveau kon me eigenlijk niet bekoren. En deze zaterdagavond kwam ook nog eens beter uit.

René en consorten waren ook van plan om naar Belgie te gaan maar die kozen voor Wetteren tegen Doornik. Kees en ik een divisie hoger voor de derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem. Het was de laatste speeldag van de reguliere competitie want na deze wedstrijd volgt een play-off systeem waar Albert Einstein zijn hersens over gebroken zou hebben.

Om een uurtje of vier pikte ik Kees op en zetten we koers naar Kortrijk, vlakbij de grens met Frankrijk. Hieronder het verslag.

Kortrijk (Bel.) 19 maart 2011. KV Kortrijk – Zulte Waregem 2-2. Jupiler League.

Geen Indiaas restaurant in Kortrijk, wel een Vietnamees vlak bij het stadion.

Alleen duurde het eten iets langer dan verwacht. De auto voor het restaurant laten staan en ten voet richting stadion.

De kaarten lagen aan de andere kant van het stadion, in omlopen hadden we geen zin dus met een smoes de VIP ingang genomen en met persoonlijke begeleiding van een steward onze kaartjes opgehaald. Aardige mensen die Belgen.

Stewards zijn je vrienden, olé olé.

Mooie houten bankjes.

Best vol, zo’n 6500 man waren op deze wedstrijd afgekomen. Op de lange zijde een teleurstellend aantal uitfans. Waregem ligt namelijk op een kwartiertje rijden.

uitvak.

Bij Zulte Waregem met nummer zeven spelend Mahamadou Habib Habibou oftewel ‘De EendenvangerT’ Tijdens een thuiswedstrijd op 30 oktober 2010 tegen Lokeren ving Habibou een eend die hij vervolgens achter de reclameborden gooide. Het leverde hem de bijnaam “de eendenvanger van Zulte Waregem” op.

Ruststand 0-1 voor de bezoekers. Wij zochten de Kantien op.

Lichtmastfetisjist.

Monument ter nagedachtenis aan de gevallenen in de eerste wereldoorlog.

De eerste vijf minuten na rust gebeurde er van alles. Eerst maakte de EendenvangerT de 0-2.

Daarna scoorde Kortrijk de 1-2 en schoten ze een minuut later op de lat.

De Nederlandse scheidsrechter van Sichem gaf de thuisploeg nog een rode kaart maar een speler die volgend jaar in Kerkrade speelt maakte de 2-2.

De eindstand.

Tribune waar wij zaten.

Overal hetzelfde liedje.

Na het laatste fluitsignaal stroomt ook de statribune leeg. Wij gingen ook naar huis. Stadion 99 met een wedstrijd staat op het lijstje en het was best een aardige wedstrijd.

6 gedachte over “KV Kortrijk – Zulte Waregem”