Grimsby Town – Forest Green Rovers

Na de briljante boottrip naar York City vs Grimsby Town proefde ik uit de reacties dat er nog wel wat geinteresseerden zouden zijn voor een blitzkrieg aan het Verenigd Koninkrijk. De P&O ferries van Rotterdam naar Hull kost normaliter rond de 69 euro voor een stedentripje (met twee overnachtingen op de boot) maar met 10 man krijg je daar een behoorlijke korting. Zaak was dus om 10 man te vinden die mee wilden naar Grimsby Town. Nu heeft niet iedereen de voorliefde voor oude meuk dus zocht ik een weekend uit dat a.) Feyenoord op zondag speelde, b.) Grimsby Town thuis speelde en c.) ook Hull City thuis speelde. Op deze manier konden de mensen die mee wilden kiezen of ze iets op een hoger niveau in een nieuw stadion wilde zien of iets in de lagere divisies in een oud stadion en dat we op zondag gewoon naar Feyenoord konden gaan.

Na een kleine rondvraag door Erik in Heerjansdam bleek het aantal reizigers op 28 te komen (een stuk of zeven oudgedienden die vaker met mij op stap zijn geweest en een heel contignent Heerjansdammers die in Engeland al bij verschillende clubs zijn geweest). Peenvogel Voetbalreizen b.v. klom in de pen, boekte een boot en zorgde voor een touringcar voor het vervoer op het eiland. De uiteindelijke prijs voor de overtocht kwam op 57 euro per persoon en de bus die ik geboekt had kwam rond de 10 pond voor de mensen die naar Hull City gingen en 18 pond voor de Grimsby Town gangers. Daarvoor werden we opgehaald en weer terug bij de boot gebracht. Niet overdreven duur als je wel eens met het openbaar vervoer in Engeland hebt gereisd. De taxi’s naar York de vorige keer waren zelfs nog duurder.

Op vrijdagavond verzamelden 27 dorstige lui en een grieperige Peenvogel zich bij de check-in in Europoort. Wat er toen gebeurde leest u hier.

Cleethorpes (U.K.). 10 maart 2012. Grimsby Town – Forest Green Rovers 2-1. Blue Square Bet Premier League.

Met the pride of Rotterdam (da’s Feyenoord natuurlijk), maar dit keer was het een boot.

Na de eerste biertjes aan boord was het tijd voor de quiz. Met dit keer een heuse trofee.

Okay, misschien had ik hem iets te lastig gemaakt. Maar de vraag over Lineker zijn gele kaarten zat er wel weer in.

Gespannen gezichten.

Aandachtig luistert men als ik de antwoorde op lees. Met het laatste beetje van mijn stem.

Warren wint na de barrage-vraag de quiz.

Nog meer Feyenoorders aan boord. Sander ging naar Sunderland-Liverpool en Boro-Leeds.

De band speelde vrolijk verder, ik zocht mijn kajuit op.

De bus stond netjes te wachten aan de andere kant.

Grimsby Town ligt niet in het plaatsje Grimsby maar in het naburige Cleethorpes. In eerste instantie wilden we ons in Cleethorpes aan het strand af laten zetten maar een blik op de winkels deed ons besluiten toch naar Grimsby te gaan. Cleethorpes heeft geen Sportsdirect weet je…

Op naar het ontbijt in Grimsby in The Yarborough Hotel. Een Wetherspoons-outlet dus goede ontbijtjes.

Robin zegt dat het goed is.

De heren van Grimsby and Cleethorpes scooterclub kwamen ons een welkom heten. Met 15 man een soort van eerbetoon aan de Dutch Lions Scooterclub waarvan Erik, Chantal, Sandra en mijzelf mee waren.

Even schoenen kopen bij de Sportsdirect. Sommige dingen veranderen niet. Grimsby was best een leuk plaatsje.

The Minster.

Het treinstation en onze bestemming qua voetbal.

Met twee heren van de scooterclub afgesproken in The Barge. Een pub op een boot in het centrum.

Op naar het stadion.

Blundell Park werd gebouwd in 1898 maar alleen de mainstand dateert nog vanuit die tijd (1901) de drie andere tribunes zijn in de loop der jaren verbouwd. Het stadion heeft een capaciteit van 9546. Eind jaren ’80 konden er nog 27.000 man in het stadion maar het verbouwen naar een allseater en verschillende degradaties hebben er voor gezorgd dat de capaciteit verder terug werd gebracht van 12.000 tot wat het nu is.

Warren laat zien waar we vandaan komen.

Wel gezien, niet gegeten.

Via een coronation-achtige straat naar de mainstand.

Blundell Park is het laagst gelegen stadion in het Verenigd Koninkrijk slechts 60 centimeter boven zeeniveau. De plannen voor de bouw van een nieuw stadion bestaan al lang en eigenlijk was het de bedoeling dat dit voor het seizoen 2010-2011 geregeld zou zijn.

Mooie oude turnstiles.

De enige tribune met twee lagen.

Hier zat de fanatiekere aanhang.

De mascotte.

Een stukje zelfbevlekking, stonden we mooi weer in het programma-boekje. Weliswaar met praktisch hetzelfde verhaaltje als ons vorige bezoek aan Engeland. Maar wat maakt dat uit?

1-0 via wie anders dan Liam Hearn, nummer 26 van het seizoen. Bij zijn vorige club, Alfreton Town, scoorde hij al 45 keer in 76 wedstrijden. Een echte goalgetter dus.

Goedkoop gegeven penalty zorgt voor de 1-1.

Een van de weinige momenten dat de bal niet in de lucht was.

Toch nog Indiaas.

Hier een goed beeld van de houten mainstand uit 1901.

Het stadion bestaat behalve uit de mainstand die in 1901 gebouwd werd uit de Osmond stamt ui 1939 en daar zitten de uitsupporters. Tegenover de mainstand staat de uit twee lagen (two tiers) bestaande Findus stand. Deze werd gebouwd in de jaren ’80 en werd in 1995 een allseater. Aan de andere kant achter het doel zitten de fanatieke Grimsby-fans op de Pontoon stand. In 1953 kreeg het stadion lichtmasten (onze eigen Kuip kreeg pas lichtmasten in 1957) en 8 jaar later werd de tribune in zijn geheel vervangen tot hetgeen er nu staat met dezelfde naam.

Grimsby T own begon meer dan matig aan het seizoen. Van de eerste 18 wedstrijden in de competitie verloren ze er maar liefst tien. Na de uitnederlaag bij Luton Town eind oktober verloren ze echter geen wedstrijd in de competitie meer (tot aan 21-2) en doen ze volop mee om de play-offs. De hoge klassering hebben ze te danken aan spits Liam Hearn die aan de lopende band scoort. Hij scoorde ook in de laatste wedstrijd tegen Fleetwood Town de openingstreffer maar helaas verloren The Mariners in de laatste minuut en kwam er een einde aan een serie zonder competitie-nederlagen sinds oktober vorig jaar.

In 2007 kreeg de club permissie voor het plannen van een nieuw stadion in Great Coates helemaal aan de andere zijde van Grimsby. En weer geen stadion in Grimsby zelf. De financiele crisis en degradaties hebben ervoor gezorgd dat die plannen naast de vis liggen, in de koeling dus.

Grimsby Town werd in 1878 opgericht als Grimsby Pelgam en dat werd later dus veranderd in Grimsby Town. Na jaren in de Football Leagues gespeeld te hebben degradeerden ze in 2010 voor het eerst in 100 jaar naar The Conference. Het vijfde niveau in Engeland.

Forest Green Rovers komen uit Stroud in het graafschap Gloucestershire zo’n 3 uur rijden vanaf Cleethorpes. Een aardige uittrip voor de mannen van Forest Green. Nu hebben ze sowieso te maken met verre uitwedstrijden naar Darlington, Lincoln, York, Grimsby en Gateshead dat tussen Newcastle en Sunderland ligt.

Vreemde wissel, Liam Hearn. De enige die de bal vast kon houden gaat eraf. Zijn kompaan Elding (die er geen klote van kon mocht blijven staan).

Vlak voor tijd een strafschop. De maniakaal meelevende coach liet Elding hem nemen….en die mistte.

Niet veel later kon men toch juichen. Een vrije trap van Townsend ging in de kruising en zodoende won Grimsby alsnog.

Forest Green zette nog een keer aan.

Na 4 minuten extra tijd was het 2-1.

Een reservespeler van Forest Green en de staf van Grimsby krijgen het aan de stok met elkaar.

Daar zaten wij dus.

Na de wedstrijd wat drinken in The Imperial.

Feyenoord-logo 😉

Met de bus terug.

Nog een klein biertje alvorens te gaan slapen.

Van de ene pride of Rotterdam naar de andere.

Of van Hull naar Rotterdam, het is hoe je het bekijkt.

Eerbetoon aan Smolarek.

Deze wedstrijd eindigde helaas in 1-1. Toch was het een goed weekend. Een mooie trip. Volgende bestemming?

8 gedachte over “Grimsby Town – Forest Green Rovers”
  1. Mooi verslag, zelf ben ik een paar jaar geleden rond Kerst naar Grimsby-Lincoln geweest en een dag later naar Hull-Sheffield Wednesday, maar Grimsby is toch veel leuker denk ik. Er was toen sprake dat er een nieuw stadion zou komen, gelukkig zie ik op de fotos dat alles bij het oude is gebleven.

Jouw reactie hier!