Werder Bremen-Feyenoord

Een klassieker onder de Europacupwedstrijden. Als je er bij was is ‘La la la’ voldoende om een glimlach op je gezicht te krijgen. En een hattrick van Henke natuurlijk. Dankzij Marc eindelijk wat foto’s.

Rotterdam (Ned), 20 oktober 1994. achtste finale Europacup 2. Feyenoord – Werder Bremen 1-0

Twee weken voor de historische uitwedstrijd won Feyenoord in eigen Kuip ook al van de Duitsers. Dankzij Larsson werd het 1-0. Werder zou die uitslag wel eens recht gaan trekken werd na afloop gezegd. Feyenoord had immers nog nooit in Duitsland gewonnen.

Feyenoord-werder bremen (EC2)

werder010

werder010-001

werder010-002

Bremen (Dui), 3 november 1994. achtste finale Europacup 2. Werder Bremen-Feyenoord 3-4

werder003

Plaspauze.

werder005

Na ongeveer 400 kilometer aangekomen in het Weserstadion.

werder004

Over de sintelbaan richting het uitvak. Een ereronde voordat er afgetrapt is.

werder007

De selectie inspecteert de grasmat.

werder006

Meer dan zevenduizend Feyenoorders in Bremen.

werder008

Na 12 minuten komt Feyenoord al op achterstand. Maar nog voor rust scoort Larsson twee keer. Na rust maakt Ruud Heus er uit een strafschop een tegen drie van. Lang kan Feyenoord daar niet van genieten. Na 60 minuten doen de Duitsers weer wat terug.

werder008-001

werder009

Maar het is in de 66e minuut Larsson die scoort uit een strafschop. Twee tegen vier. Het late doelpunt van Mario Basler doet daar niets meer aan af.

werder009-001

werder001

Feest op de tribunes.

werder002-002

werder002-001

Op de plek waar ‘Anderlecht, Anderlecht’ stond te lezen na de aansluitingstreffer stond er na 90 minuten toch echt 3-4.

Een gedachte over “Werder Bremen-Feyenoord”