Fishy flipflop

Het mooie aan Bangkok is dat iedereen een romantisch beeld van tempels, wierook en paleizen heeft. Maar het grootste en levendigste gedeelte van Bangkok ligt buiten Rattanakosin. Daar heb je Siam center en de grote malls op Sukhumvitroad. Metro’s en hoogbouw waar de Thai hun glimlach steeds vaker inruilen voor hun smartphone. De wereld staat hier niet stil, sterker nog het lijkt vaak nog wat sneller te gaan dan bij ons in het Westen. 

Maar aan de streetfood-stalletjes zie je dat eigenlijk alles ook weer bij het oude blijft want de Thai eten. Sterker nog, ze lijken te werken tussen het eten door. Overal, maar dan werkelijk overal kun je in Bangkok eten. Ons plan was om vanavond, na een dag zwembad en lezen, naar de nightmarket te gaan bij lumphini. Maar op TripAdvisor las ik dat die er niet meer was. Google leerde ons dat de Rot Fai Market Ratchada ‘the place to be’ was. 

En daar was geen woord van gelogen. Oude VW busjes die als tafels dienen. Bier dat per drie flessen verkocht werd in zeecontainer bars en heel veel eten. En ook nog eens coole kleding. Een bezoekje waard deze markt.

Bastiaan kocht een paar slippers waarvan zelfs de Thai die vastzaten aan hun telefoon om moesten lachen. Best gek. Of hij ze morgen op het strand ook aandurft….

Jouw reactie hier!