Feyenoord vs Besiktas

Treurige conclusie voordat u de rest van de foto’s gaat bekijken. Dichterbij de Champions League gaan we de komende jaren niet komen. En dan nu het verslag van deze frustrerende wedstrijd.

Loekie heeft een Rotterdams vissershoedje.

Pure provocatie, een Turkse vrachtwagen op de plek waar wij normaliter de auto parkeren.

En die minaretten hebben ze ook stiekem hoger gemaakt voor deze wedstrijd.

Blue Thunder hing ook in de lucht.

Aardig wat politie op de been.

Deze mannen moesten het gaan doen.

Een gejuich uit duizend kelen.

Het blijft een lelijk gezicht. Witte broeken en sokken onder het Feyenoord-shirt.

Een frustrerende wedstrijd. Alleen de eerste tien minuten leek het erop dat Feyenoord iets in de Turkse yoghurt melk te brokkelen had.

En na de 0-1 begon het provoceren in de hoek waar de uitfans zich bevonden. In ieder ander land zou de M.E. plaats nemen in het uitvak om desnoods met de lange lat de orde te herstellen. Zo niet in De Kuip.

Door deze schermutselingen houd ik mij hart vast voor het gedeelte van Het Legioen dat volgende week naar Turkije afreist. Ik zou maar op mijn hoede zijn. Zeker met een bakkie bier op.

Ook in De Kuip hét festivalshirt van 2014.

Aha, de M.E. is toch verstandig geworden. De kolonel van KFC houdt ook een oogje in het zeil.

Mathijsen, Verhoek en Te Vrede. Daar gaan we de oorlog niet mee winnen.

En na de 0-2 vieren de Turken feest.

De penalty in de laatste minuut doet daar weinig aan af. Dit Feyenoord zie ik in Istanbul niet twee keer scoren. Sterker nog, dit Feyenoord zie ik in Den Haag nog niet eens winnen. Er moet echt wat gebeuren. Mijn optimisme voor de wedstrijd verdween als sneeuw voor de zon gedurende deze martelgang van 90 minuten.

1-2. Veel succes voor iedereen die naar Istanbul gaat. Maak er een mooie trip van.

Een reactie

  1. Inderdaad op alle fronten een teleurstellende avond…
    Er moet nog een hoop veranderen om dit seizoen alleen al in de competitie mee te kunnen doen bovenin en ik vond Besiktas nou ook niet echt een topploeg. Feyenoord mist kwaliteit en met jeugd alleen ga je het niet redden. Voor die Kannibaal vind ik het leuk dat ie in zijn nadagen nog bij een échte club mag voetballen maar dit zijn ook niet de spelers waar ik op zit te wachten als supportert…
    Waar we houden hoop!

Jouw reactie hier!