Feyenoord vs AS Roma

Het was vooraf al een van de meest besproken wedstrijden van de laatste tien jaar. Of je moet die farce rondom de dubbele bekerfinale meerekenen. De organisatie van die bekerwedstrijd zorgde alleen nationaal voor wat beroering. De returnwedstrijd met de Romeinen kreeg zowat in heel Europa aandacht, zo leek het in ieder geval wel.

Gesloopte fonteinen met een waarde van miljoenen, waarvan later bleek dat je voor het restauratiebedrag niet eens een middenklasser-auto kon kopen. T-shirts die al dan niet bestonden. Dichtgeplakte fanshops. Bibberende ondernemers, sensatiepers en oud-Hollandsch takkenweer.

Precies zo’n wedstrijd waar je door al die berichtgeving al dagen reikhalzend naar uitkeek. Het kon mij deze week niet snel genoeg donderdagavond om 21:05 zijn. En toen het zover was volgde de aftrap van een legendarische wedstrijd in De Kuip. Het stadion dat al zoveel legendarische wedstrijden zag, alleen was het eindresultaat niet wat we gewenst hadden.

feyrom

Ruim voor de aftrap vloog er een noodsignaal De Kuip binnen. Afgeschoten van buiten het stadion kwam het ding precies in de gracht terecht. Knap staaltje mikken.

feyrom

Het veld werd opnieuw gemaaid. De lijnen getrokken.

feyrom

feyrom3

De warming-up. Vanavond zou het moeten gebeuren.

feyrom

Het groen en wit van Rotterdam.

feyrom

En DJ Paul warmt de boel lekker op. Het stadion veerde op en neer.

feyrom

feyrom

Huppetee, de UEFA noteerde braaf mee. Maar boetes voor vuurwerk vind ik niet erg. Dit soort dingen zijn tof. Boetes voor zaken die op het veld gegooid worden. O zo dom.

feyrom

Witte broeken en sokken. Pffffff.

feyrom

Totti en Bouhlarouz zijn samen 131.

feyrom

En dan die scheidsrechter hé. Zelden zo’n slechte scheidsrechter gezien. Hier stond hij al met een rode kaart klaar en gaf hij de gele kaart eerst ook nog eens aan een verkeerde speler. Let ook op zijn gezicht. Wat een hautaine zak.

feyrom

Kazim is out.

feyrom

En toen begon het gedonder. Het is maar wc-papier in eerste instantie. Maar je speelt de tegenstander én de UEFA in de kaart. Oliedom.

feyrom

En dan de grootste boosdoener. Er zijn in De Kuip opblaaspoppen, strandballen, krokodillen, schapen en weet ik wat niet meer voor strandartikelen meegenomen door de jaren heen. Er valt 1 banaan in de buurt van een donkere speler en meneer de scheidsrechter meent er racisme in te zien. Heeft hij de selectie van Feyenoord wel eens bekeken? De Kuip is nou niet echt de plek voor racisten dunkt mij.

feyrom

Romeinse provocatie na de 0-1. Ze doen hier met zijn allen een fontein na.

feyrom

Die gasten zouden die avond in het hotel ‘fifty shades of yellow’ gaan spelen met hun banaan. Zie ze eens triomfantelijk lopen.

feyrom

En dan hé. De overtreding was niet slim. Zeker niet op die plek. Maar of het rood was? Ik geloof het nooit.

feyrom17

Het uitvak. Flink wat Romeintjes. Asterix en Obelix zouden er wel raad mee weten.

feyrom

Gezellig. Er werd dus gestaakt. Vanwege voorwerpen op het veld. De dag dat ze voor dit soort wedstrijden geen kaarten voor de parterre verkopen komt dichterbij. De gemiste recette weegt niet op tegen die boetes de hele tijd.

feyrom

Direct na de onderbreking scoort Feyenoord uit het niets. Zou het dan toch kunnen? Een stunt met in de wetenschap dat als je door zou bekeren er wel eens een flinke straf zou kunnen komen? Leer mij de UEFA kennen. Na Nancy werden we er ook pas later uitgeknikkert.

feyrom

Als Mulder dan ook nog rood krijgt is de chaos compleet.

feyrom

Met zijn vinger geeft Dick Turpin aan dat hij maar 1 doel had. Feyenoord tegenwerken, en een paar dommeriken op de parterre gaven hem de munitie die hij nodig had.

feyrom

Volgend seizoen beter. Het is niet anders. Ongetwijfeld in een leeg stadion. Of een stadion dat maar voor de helft gebruikt mag worden.

2 reacties

  1. Mooi verslag weer Jeroen. Het eindigde gisteren zeer teleurstellend. Ik vond AS Roma ook niet echt goed, die kunnen veel beter en je had niet uitgeschakeld hoeven worden. Maar ja, met zo’n scheids en een stel hersenlozen op de tribune, echt jammer weer dit.
    Bedankt voor de link op fb. Morgen ga ik een dagje non-league doen met een paar maten, eerst de Europese kater wegspoelen in een pub en dan waarschijnlijk Whitstable Town v Worthing. Zin aan !!! Alleen jammer dat we met de auto een stuk door Frankrijk heen moeten…

Jouw reactie hier!