Een groene enkel. Update Marathon 2016

Hier had een foto moeten staan van mij rennend door Den Haag. Of op zijn minst een foto van mij met een medaille van de CPC. In plaats daarvan staat er een foto van een ingetapede enkel en een crosstrainer.

wpid-img_20160303_180234.jpg

Wat is er gebeurd? Vorige week zondag was ik lekker een rondje aan het rennen over De Peel. Op het terrein aangekomen stond er een route uitgestippeld van 5 kilometer. De eerste twee a drie kilometer was het een verhard pad. Daarna werden het redelijk harde autosporen. Nu ben ik geen trail-loper, allerminst, maar ik kon aardig doorlopen. Af en toe de modderige stukjes ontwijkend.

Op maandag had ik wel wat spierpijn gekregen door het lopen op een natuurlijk terrein. Dat hoort erbij, ik had geen pijn maar toen ik aan mijn tien kilometer begon op maandag ging het wat moeizamer. Ik besloot wat rustiger te lopen en toen verstapte ik me. Ik kwam met mijn voet naast het fietspad terecht en mijn enkel sloeg dubbel (enkel-dubbel, het zou een leuke woordgrap kunnen opleveren).

Misschien was het niet slim om op de woensdag erna als aspirant-leader mee te gaan met de Rotterdam Running Crew. Maar belofte maakt schuld en ik ben een loyaal type.

wpid-20160306_113142.jpg

Een consult bij de fysiotherapeut later had ik een groene enkel (ik kon uit meerdere kleuren kiezen maar vond Rotterdams groen het mooiste) en kon ik het lopen in Den Haag vergeten. Zodoende ga ik mijn conditie (in ieder geval tot woensdag als ik weer een consult heb) op peil houden in de sportschool. En hoop ik woensdag niet op weer een groene enkel maar op groen licht. Duimen jullie met mij mee?

2 reacties

Jouw reactie hier!