Döner

Door omstandigheden was ik van de week op metrostation Blijdorp. Mijn scooter was kapot en ik was door de ANWB met scooter en al bij onze vaste dealer gebracht. Mooi station dat Blijdorp, met die lange roltrappen naar beneden waan je je eventjes in de subway van Londen.

De zon scheen en de wandeling van de Vespadealer naar het station was aangenaam. Zoals zo vaak kijk ik naar de winkels en eettentjes die ik op mijn weg tegenkom. Dit keer werd mijn oog naar een geel met rode Döner-tent getrokken. Gezien de kleurkeuze van zijn snackbar leek het me dat ik met een Galatasaray-supporter te maken had. Dat vond ik best logisch, als ik ooit een bitterballen-tent aan de Bosporus begin verf ik die tent ook rood en wit. En noem ik hem broodje van Kootje want dat recht héb ik!

Enfin, het was niet de kleurkeuze die mij het meest opviel. Mijn oog werd getrokken door de naam van dit eetzaakje. In grote letters stond er op zijn gevel ‘Maxima Döner’ en ik was gelijk benieuwd hoe hij aan zijn naam was gekomen. En of dit geen majesteitsschennis zou zijn.

De uitbater wilde behalve met het uitdragen van zijn voetbalvoorkeur ook opvallen met zijn naam. Maar zou er iemand in Google op de woorden Maxima en Döner gecombineerd met elkaar zoeken?

In 2011 stond Maxima op de 8e plaats bij de zoektermen van Google gerelateerd aan huwelijk. Op zich gek want ze is al in 2002 getrouwd. Maar er zijn wel meer rare zoektermen in 2011. Bij de zoektermen op ‘hoe’ staat ‘hoe kipt Nederland’ op 1. En op Britt Dekker werd het meest gezocht op Google dat jaar. Ongetwijfeld voor haar foto’s in evakostuum. Ik sla even over als jullie het niet erg vinden.

Waarschijnlijk wilde deze middenstander iets vertrouwds Argentijns Nederlands zoals Maxima combineren met  eten uit een ander land. Maar had hij met deze naam niet beter een steakhouse kunnen beginnen? Maxima’s steakhouse, met royal(e) stukken vlees van dij en kont. En dan zijn zaak blauw-wit verven. Succes gegarandeerd.

wpid-20150311_154528.jpg

2 reacties

  1. Leuk verhaal weer hoor, eerlijk. Maar ik zie 13 maart als datum! Zag ik jou vandaag niet om 17.09 uur op het fietspad langs de Noordeindseweg fietsen? Al geeuwend?

Jouw reactie hier!