Dertien jaar geleden

Morgen is het 11 september 2014 en naar alle waarschijnlijkheid zul je echt je best moeten doen om op tv iets te vinden wat niet over nine-eleven gaat.

Op Lowlands ’01 werd ik gebeld door mijn manager of ik mee wilde doen in een film die intern bij KPN gebruikt zou worden. IJdel als ik ben heb ik natuurlijk ja gezegd, of het kwam omdat ik al een paar biertjes op had toen ik gebeld werd.

De opnames waren op dinsdag 11 september 2001 en uiteindelijk zijn de opnames nooit gebruikt. De toon van de hele film was nogal té kritisch (en dat lag niet eens aan mij) en weinig productief. Dat zou de verandering die het beoogde niet ten goede komen.

Omdat ik de hele dag in een studio had gebivakkeerd was ik onwetend wat er zich in de wereld afspeelde. Toen ik de radio in de auto aan had gezet op de terugweg dacht ik in een soort ‘war of the worlds’ hoorspel terecht gekomen te zijn. Op 3FM waren constant fragmenten van CNN te horen. Met gezwinde spoed reed ik terug naar kantoor waar ik, op een scherm waar normaliter storingen in het netwerk getoond werden, een toren zag instorten.

Hoe het allemaal afliep is dertien jaar later wel bekend (of niet eigenlijk, maar ik ben geen complottheorie-denker). Maar in de nasleep van die bewuste dinsdag maakte ik me eigenlijk meer zorgen om andere, voor mij meer trivialere,  zaken. Er werd niet gevlogen en Feyenoord zou twee weken later in Praag spelen. In hetzelfde stadion waar ex-Feyenoorder Janmaat gisteren vreselijk blunderde.

Het zou toch niet zo zijn dat, nu we net besloten hadden weer met Feyenoord mee te gaan in Europa, er iets wat duizenden kilometers verderop had afgespeeld roet in het eten zou gaan gooien? Uiteindelijk werd er wel gevlogen en na een sprintje op Schiphol (de gate-wijziging was wel erg last-minute toen we ontdekten bij een vlucht naar Madrid te zitten) vlogen Sandra en ik naar de Tsjechische hoofdstad.

De wedstrijd zelf was helemaal niks maar het Europese-mee-reis-virus werd weer aangewakkerd. En passant ontmoette we op deze trip ook grote Kees en Menno waar we nog vele tripjes en reizen mee zouden maken. De foto’s kun je bekijken door op een over de nederlaag denkende Jeroen te klikken.

Jouw reactie hier!