De vlag van Ono

Vandaag blaast Shinji Ono 39 kaarsjes uit lees ik net op Twitter. Ono is denk ik de beste middenvelder die ik ooit het mooie rood en wit heb zien dragen. Een stylist naast breker Bosvelt op het middenveld van het team dat de UEFA-Cup won.

Zijn beste wedstrijden speelde hij in mijn ogen in het tweeluik tegen PSV tijdens de kwartfinales in 2002. In Nederland had Ono het constant aan de stok met Mark van Bommel maar in tegenstelling tot de Nederlandse scheidsrechters hield de Italiaanse toparbiter Collina de huidige coach van de Eindhovenaren kort tijdens de wedstrijd in het Philips-stadion. Tijdens de return in De Kuip vloog Bommeltje er zelfs met twee keer geel af. Europese scheidsrechters hadden het niet zo op dat geschop en gezuig van hem.

De vlag in Praag.

Feyenoord haalde de halve finale en tijdens de laatste training voor de wedstrijd in Milaan kwamen we Menno en Kees weer tegen. We waren ze al tegen het lijf gelopen in Praag toen Kees de Japanse vlag van Menno over zijn schouders had gedrapeerd. Wat volgde waren een aantal Europese reisjes die Sandra en ik samen met Kees en Menno maakten, en altijd was de Japanse vlag erbij.

Bij de Europese uitwedstrijd tegen Teplice in 2003 kon Menno helaas niet mee. Zijn Japanse vlag, met daarop de naam van zijn toenmalige website, maakte wel de tocht naar Tsjechie. Na de laatste training voor de wedstrijd kregen we Ono eindelijk zover om te poseren met de vlag die hem zo vaak gevolgd was. Een kleine pleister op de wonde voor de eigenaar die noodgedwongen thuis moest blijven, stond de beste Aziaat ooit in dienst van Feyenoord wel mooi op de foto met zijn vlag.

Jouw reactie hier!